Svečano proglašeni najbolji u vranjskom sportu za 2021. godinu

Na tradicionalnom izboru za najbolje u vranjskom sportu u okviru obeležavanja Dana grada, juče je za najbolju sportistkinju u protekloj godini proglašena je Dragana Aleksić, članica IRON MMA tima, dok je najbolji sportista Davor Tasković, član RK ,,Vranje 1957”.

U kategoriji klubova najbolji je sportski klub je KMF Vranje.

Posthumno priznanje uručeno je porodicama Dragana Antića, košarkaša, Miodraga Nikolića Robija, trenera rukometa, kao i fudbalera Radeta Aleksića i Stojana Kostadinovića Coceta.

Najbolji stručnjak u oblasti sporta za 2021. godinu je fizioterapeut Goran Mitrović Moca. Za sportskog radnika godine izabran je Marjan Đorđević Macan, predsednik KMF Vranje, dok je nagrada za najboljeg trenera pripala Goranu Jovanoviću Belom, treneru KMF Vranje.

Sportsko iznenađenje u pojedinačnoj kokurenciji je Marko Tasić, član kik-boks kluba Vranje, a u kolektivnoj Joca Ristić, član ŠF ,,Prestiž”. Specijalna sportska priznanja dodeljena su odbojkašu Aleksandru Nedeljkoviću i Dejanu Osmanoviću Kaleji, predsedniku FK ,,Radnički”.

Nagrada za životno delo u oblasti sporta pripala je šahisti Radomiru Raši Stanojkoviću, dok je nagrada za posebno angažovanje i dostignuća u rekreativnom sportu i masovnoj fizičkoj kulturi dodeljena Saši Ćukoviću iz AK ,,Vranjski maratonci”.

Dodeljena su i priznanja osnovnim i srednjim školama, pojedincima i sportskim nadama Grada Vranja.

U ime rukovodstva grada, nagrađenima je čestitao gradski većnik Nenad Đorđević, koji je rekao da je sport važan, ne samo zbog medalja i nagrada, već i zbog zdravlja, ali i vaspitanja i socijalizacije dece.

,,Lokalna samouprava nastoji da poboljša uslove za razvoj takmičarskog sporta, ali i organizovane rekreacije, sa posebnim osvrtom na sport dece predškolskog i školskog uzrasta. U narednom periodu aktivnosti grada u oblasti sporta biće usmerene na unapređenje sportske infrastrukture, kako bi se omogućili što bolji uslovi za bavljenje sportom“, izjavio je Đorđević.

Ovoj svečanosti je prisustvovala i zamenica gradonačelnika Zorica Jović sa saradnicima.

Foto i izvor: sajt Grada Vranja

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *