Telefonski razgovor predsednika Srbije i Rusije

Danas su telefonom razgovarali predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin.

Ovom prilikom Vučić se zahvalio na čestitkama povodom novogodišnjih i božićnih praznika predsedniku Putinu i poželeo mu dobro zdravlje i mnogo uspeha u 2022. godini u korist blagostanja ruske države i ruskog naroda, kao i na dobrobit srpsko-ruske saradnje.

Kao i u prethodnim i u ovom razgovoru je naglašena spremnost za buduću blisku saradnju Srbije i Rusije po velikom spektru pitanja bilateralne, regionalne i međunarodne agende, prenosi sajt SNS-a.

Oba predsednika su potencirala da su ekonomske veze između dve države u usponu, da ima dosta prostora za novu saradnju. Očekuju i skoro potpisivanje Sporazuma o strateškoj ekonomskoj saradnji Srbije i Rusije i pozitivno ocenili ugovor koji su potpisali Petrohemija i Gasprom.

Predsednik Vučić se zahvalio svom ruskom kolegi na isporuci protivoklopnih raketa Kornet. Rekao je da su te ruske rakete najbolje na svetu i da će biti veliko pojačanje za našu kopnenu vojsku.

Razmotrili su i energetsku situaciju u Evropi i svetu. Predsednik Putin je uverio predsednika Vučića da će Rusija održati dogovor i da Srbija ove zime neće imati problema sa gasom, a razgovarali su i o aranžmanu koji će nam obezbediti dodatne količine gasa.

Foto: sns.org.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *