Tinejdžeri će dobijati obaveštenja od Instagrama


Društvena mreža Instagram predstavila je svoju novu funkciju namenjenu tinejdžerima.

Svim svojim korisnicima od 13 do 18 godina platforma Instagram slaće automatsku poruku kojom ih poziva da ne koriste tu društvenu mrežu tokom noći, tačnije u periodu od 22.00 do četiri sata, kako bi ih podstakla na zdraviji stil života.

„San je važan, naročito za mlade ljude, tako da pokrećemo nove večernje poruke koje će se pojaviti kada tinejdžeri provedu više od 10 minuta na Instagramu, kada gledaju rilse ili direktne poruke kasno noću. Podsetiće tinejdžere da je kasno i podstaći ih da isključe aplikaciju“, navela je kompanija Meta u svom saopštenju objavljenom na sajtu.

Mladi će tako od 22 sata dobijati poruku “Kasno je. Razmislite o tome da isključite Instagram tokom noći” ako koriste određene funkcije na društvenoj mreži.

Prema informacijama Instagrama, ta poruka se neće pojavljivati ako mladi koriste druge alatke platforme, kao što su storiji.

Ovo će biti samo obaveštenja i ne obavezuju mlade da ih se pridržavaju. Pored toga postoji i mogućnost da oni koji ne upišu svoje pravo godište prilikom otvaranja profila, da izbegnu ova obaveštenja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *