U Nišu uklonjena bomba zaostala iz NATO bombardovanja


Avio-bomba zaostala iz NATO bombardovanja uspešno je uklonjena sa gradilišta u naselju Stevan Sinđelić u Nišu i u toku je njen transport ka bezbednoj lokaciji na kojoj će biti uništena, saopštio je vršilac dužnosti pomoćnika ministra unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije i načelnik Sektora za vanredne situacije Luka Čaušića.

On je objasnio da je avio-bomba, uz policijsku, protivpožarnu i medicinsku pratnju, sa tri policijska vozila, dva vozila Tima za uništavanje EOR, vatrogasnim vozilom i vozilom Hitne pomoći, u 9.25 časova napustila teritoriju grada Niša.

Avio-bomba je bezbedno neutralisana i uklonjena sa gradilišta i evakuisani građani mogu bezbedno da se vrate u svoje domove, poručio je on i iskazao zahvalnost građanima Niša na izuzetnoj saradnji i odgovornom ponašanju.

Čaušić je zahvalio i svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova koji su učestvovali u ovoj efikasnoj akciji, ali i svim gradskim službama i Gradskom štabu za vanredne situacije grada Niša.

Akcija neutralisanja i uništavanja avio-bombe zaostale iz NATO bombardovanja, u Ulici Aleksandra Medvedeva u Nišu, otpočela je nakon što je stanovništvo dela naselja Stevan Sinđelić uspešno evakuisano.

Evakuisano je 1.300 ljudi, od toga 1.280 samostalno, dok je 20 smešteno u prostorije koje je obezbedio grad Niš, a 17 je zatražilo lekarsku pomoć koja im je omogućena, navedeno je u saopštenju Vlade RS.

Akciju neutralizacije bombe izveli su pripadnici Odeljenja za uništavanje eksplozivnih ostataka rata SVS, a reč je o avio-bombi MK 84, težine 1.000 kilograma, kalibra 2.000 libri, koja sadrži 430 kilograma eksplozivnog punjenja.

Akcijia je počela jutros u 8.10 časova, i u njoj učestvuje oko 230 osoba, od kojih 144 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i gradskih službi grada Niša.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *