Zaboravljate imena ljudi? 5 trikova da vam se to više ne dešavaNije smak sveta što brzo zaboravite ime osobe sa kojom se upoznajete, ali činjenica je da to ne ostavlja baš najbolji utisak o vama. Da vam se to više ne bi dešavalo i da biste ostavljali bolji utisak na ljude oko sebe, pratite ovih nekoliko koraka.

1. Kada se upoznate sa nekim, odmah ponovite njegovo ime. Na primer, recite: „Drago mi je, Marko“. Neka vam to postane navika.

Možda vam se to čini očiglednim, ali zapravo smo često dekoncentrisani kada se upoznajemo sa nekim, pa i ne obratimo pažnju na ime. Ponavljanje će vas naterati da tome posvetite bar sekund-dva pažnje.

2. Na početku razgovora sa tom novom osobom, postavljajte jednostavna pitanja koristeći njihovo ime, kako bi vam se urezalo u pamćenje.

Na primer: „Pa, Marko, čime se ti baviš?“

Bivoda Bujanovac


3. Izdvojite nekoliko sekundi da ime osobe koju ste upoznali povežete sa nečim što vam je već poznato – na primer, sa osobom koju poznajete a isto tako se zove, sa poznatom ličnošću ili likom iz serije koji se tako zove…

4. Kada se rastajete od osobe koju ste upoznali, ponovite njeno ime – „Zdravo, Marko, vidimo se!“. To će vam pomoći da bolje zapamtite ime do sledećeg susreta.

5. Ako vam se baš i desi da ste zaboravili nečije ime, zamolite da ponove – verovatno se neće uvrediti, već će im biti drago što želite da znate kako se zovu i što želite da zapamtite za sledeći put. 

Počnite da praktikujete ove savete i videćete kako ćete ubrzo mnogo bolje pamtiti imena ljudi…

Mondo.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *