Završena sednica Gradskog veća

Na 144. sednici Gradskog veća kojom je predsedavao gradonačelnik dr Slobodan Milenković između ostalog, razmatran je i prihvaćen Predlog komisije za dodelu sredstava crkvama i verskim zajednicama iz budžeta grada Vranja u 2023. godini.

Za ove namene iz budžeta grada opredeljena su sredstva u iznosu od dva miliona dinara. Od toga, milion dinara odobren je za nastavak gradnje hrama Prepodobnog Prohora Pčinjskog u selu Zlatokop i isto toliko za obnovu hrama Svetih apostola Petra i Pavla u selu Toplac“, rekla je gradska većnica Danijela Milosavljević.

Članovi Gradskog veća usvojili su i Izveštaj Komisije za pregled podnetih izveštaja o realizaciji projekata u oblasti ekologije i zaštite životne sredine za 2022. godinu.

Prihvaćen je i Predlog komisije o izboru programa iz oblasti ekologije i zaštite životne sredine, koji će se sufinansirati iz budžeta grada u 2023. godini. Iz pomenute oblasti podržano je 13 projekata sa dva miliona dinara.

Na sednici je usvojeno i Rešenje o obrazovanju Komisije za ocenu i izbor programa u oblasti sporta na teritoriji grada Vranja za 2024. godinu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *