Kremast i mekan, osvežavajući desert: Rolat sa limunom i makom



Isprobajte recept kojim ćete obradovati ukućane!

Sastojci:

Pola šolje šećera

Šest jaja

Dve kašike maka

Kašičica ekstrakta vanile

Dve kašike redane limunove kore

Četiri kašike limunovog soka

Oko 100 grama brašna

1 ¼ kašičice praška za pecivo

Prstohvat soli

Dve šolje šećera u prahu

220 grama krem sira

60 grama putera

120 mililitara slatke pavlake

Priprema:

Zagrejte rernu na 190 stepeni, podmažite pleh i obložite ga papirom za pečenje.

Umutite pola šolje šećera sa žumancima dok ne dobijete gustu i svetlu smesu. U to dodajte mak, ekstrakt vanile, kašiku limunove kore i kašiku limunovog soka.

U odvojenoj posudi umutite belanca dok ne dobijete gustpu penu, pa jednu čevrtinu te smese dodajte u smesu sa žumancima. Zatim polako dodajte i ostatak umućenih belanaca, brašno, prašak za pecivo i malo soli. Sve dobro izmešajte, pa smesu nalijte u pleh i pecite oko osam minuta.

Po pečenoj kori pospite tri kašike šećera u prahu, pa uklonite papir za pečenje. Urolajte koru, pa ostavite da se ohladi oko pola sata.

Umutite krem sir sa puterom, dok ne dobijete glatku smesu. Postepeno dodajte šolju i po šećera u prahu, kašiku limunove kore i luminov sok, malo soli, i mutite oko dva minuta.

U odvojenoj posudi umutite slatku pavlaku dok ne postane penasta, pa je dodaje u smesu sa krem sirom.

Pažljivo odrolajte koru, odozgo nanesite fil sa krem sirom, pa ponovo urolajte. Ostavite rolat da se ohladi još sat-dva, pa odozgo pospite preostali šećer u prahu i po želji malo rendane limunove kore.

Mondo.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *