Recept nedelje: Sočivo

Foto: Domaćica za vas

Sočivo se brzo priprema. Od njega možete napraviti razna jela.

Sočivo, sastojci:

  • ulje po potrebi
  • 1 glavica crnog luka, sitno iseckana
  • 1 kašičica aleve paprike
  • 2 šargarepe, iseckane
  • komad celera, iseckan
  • 1 čen belog luka, sitno iseckan
  • 1/2 praziluka, iseckanog
  • 300 g sočiva
  • 1 kašika ovsenih pahuljica
  • 2 lovorova lista
  • začini po ukusu: so, biber, mrvljena ljuta paprika, peršunov list…
Bujanovacka Banja


Priprema:

Sočivo najčešće potopim nekoliko sati bez obzira što se ono brzo kuva.

Ako nemam vremena, držim ga u toploj vodi dok pripremam ostale sastojke.

Na vrelom ulju propržite crni luk, dodajte celer i šargarepu, pržite kratko, pa dodajte alevu papriku.

Potom dodajte sve ostale sastojke i sipajte oko 1 l vode.

Kuvajte na srednjoj temperaturi dok sočivo ne omekša.

Začinite po ukusu.

U zavisnosti od toga da li želite čorbu ili varivo, sipajte više ili manje vode.

Dok kuvate sočivo, možete sipati manje vode, pa je dodavati postepeno po potrebi.

I to je sve.

Danas.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *