Ručak prste da poližeš: Hrskave pljeskavice od tikvica i krompira



Tikvice ne moraju samo da se pohuju ili pune, mogu i ovako da se pripreme!

Dve manje tikvice

Jedan krompir

Jedno jaje

Kašika peršuna

Kašičica rendane kore limuna

Kašičica prezli

Kašika putera

Dve kašike kisele pavlake (opciono)

Bujanovacka Banja


Priprema:

Izrendajte tikvice i krompir, pa ostavite da stoje oko pola sata, da se ocedi višak vode. Posolite ih.

U posudi umutite jaje, dodajte peršun i koru limuna, malo soli i bibera i sve izmešajte.

Mešavinu tikvice i krompira stavite na čistu krpu, pa zatim pritiskajte da krpa upije višak vlage. Dodajte prezle, kako bi i one upile višak vode. Zatim tikvice i krompir dodajte u mešavinu sa jajima i sve dobro izmešajte.

Tiganj stavite na vatru srednje jačine i stavite kašiku putera da se istopi, a zatim u to stavljajte po kašiku smese, a zatim ih odozgo blago pritisnite (kako ne biste imali loptice, nego pljeskavice i kako bi bile hrskavije).

Pržite ih dok ne postanu zlatno-braon sa obe strane, pa ih poslužite tople, sa malo kisele pavlake odozgo.

Mondo.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *