17 miliona dinara za razvoj preduzetništva u Jablaničkom i Pčinjskom okrugu

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović potpisali su juče Ugovor o sufinansiranju projekta „Razvoj omladinskog i ženskog preduzetništva u Jablaničkom i Pčinjskom okrugu“, koji će zajedno realizovati gradovi Leskovac i Vranje i opštine Vlasotince, Trgovište, Vladičin Han, Medveđa, Bojnik i Surdulica.

Đerlek je tom prilikom ocenio da je Leskovac jedinstven grad koji je prepoznao potrebe mikro i malih preduzeća, naročito mladih, kao i ženskog preduzetništva.

Projekat ,,Razvoj omladinskog i ženskog preduzetništva u Jablaničkom i Pčinjskom okrugu“, za koji je izdvojeno 17 miliona dinara, prema rečima ministra, ima za cilj unapređenje poslovanja i razvoj preduzetništva i preduzetničkog duha u opštinama Jablaničkog i Pčinjskog okruga, kroz sticanje znanja o preduzetništvu i dodelu gpantova za unapređenje poslovanja za mlade do 35 godina i žene preduzetnice.

Imajući u vidu da se preduzetničke radnje, mikro i mala preduzeća svakodnevno susreću sa velikim brojem izazova i poteškoća koje otežavaju i usporavaju poslovanje, a neretko dovode i do zatvaranja, imamo obavezu da ih podržimo, kako finansijskim sredstvima, kroz dodelu grantova, tako i edukacijom, na koji način da svoje ideje pretvore u prednost na tržištu i tako postanu prepoznatljiviji i konkurentniji, naglasio je ministar.

Đerlek je ocenio da opštine i gradovi partneri na projektu pripadaju III i IV grupi razvijenosti i devastiranim područjima, koje će realizacijom projekta stvoriti mogućnosti za ublažavanje negativnih demografskih trendova i iseljavanja mladih.

Ministar je zaključio da je prioritet Vlade Srbije podrška kroz ulaganja i razvojne projekte manje razvijenim okruzima i opštinama, pre svega na jugu naše zemlje, dodajući da će građani ovih delova Srbije i dalje moći ozbiljno da računaju na sve veću i aktivniju ulogu države kroz različite vidove pomoći, navedeno je na sajtu Vlade.

Cvetanović je objasnio da će svaka opština na ovaj način raspolagati sredstvima od tri miliona dinara, što će pretstavljati značajan podsticaj za mlade da razvijaju sopstvene biznise ili unaprede postojeće poslovanje.

Foto: Vlada Republike Srbije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *