Od ponedeljka 13. decembra počinju radovi na rekonstrukciji vrtića „Dečja radost“ u Vranju


Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković sa saradnicima i direktorkom PU ,,Naše dete”, Vesnom Džikić održao je sastanak sa roditeljima čija deca pohađaju vrtić ,,Dečja radost” u Vranju povodom predstojeće rekonstrukcije pomenutog vrtića.

Tom prilikom, gradonačelnik je objasnio kompletnu proceduru koju je trebalo uraditi pre početka radova. Stoji na gradskom sajtu.

,,Sa pripremljenom projektno tehničkom dokumentacijom za ovaj projekat Grad Vranje konkurisao je kod Ministarstva rudarstva i energetike. Od 120 gradova  i opština u Srbiji odabrano je 12, među kojima je i naš grad, što je veliki uspeh za našu lokalnu samoupravu. Za ovaj projekat dobili smo 20 miliona dinara. Ukupna vrednost je oko 28 miliona dinara, a razlika se finansira iz lokalnog budžeta. To je bilo u martu, a ugovor sa Ministarstvom potpisan je sredinom maja. Nakon toga, krenulo se sa pripremom konkursne dokumenatacije i nakon dobijanja saglasnosti Ministarstva, raspisan je tender, koji je trajao 45 dana. Na tender se javilo 6 firmi, i sve su dale vrednost iznad procenjene. Uz saglasnost Ministarstva vrednost je povećana i izabran je izvođač radova. Ugovor sa izvođačem potpisan je 17. novembra ove godine. To je procedura, koja je morala  da se ispoštuje i nije postojala mogućnost da se taj proces ubrza”, naglasio  je gradonačelnik.

Takođe, dodao je da se radi o izuzetno važnom objektu čija je rekonstrukcija potrebna i da ova šansa ne sme da se propusti.

,,Rok za završetak radova je 120 kalendarskih dana. Insisistiraću na poštovanju predviđenog roka i očekujem da obnova vrtića bude završena do kraja aprila”, dodao je Milenković.

Rekonstrukcija Vrtića „Dečja radost“ ići će u pravcu poboljšanja energetske efikasnosti objekta. Planirana je zamena kompletne stolarije, izolacija spoljašnjih zidova i tavanice, kompletna rekonstrukcija krova, zamena energenta koja će omogućiti uvid u stvarnu potrošnju energije, kao i nova gromobranska instalacija, objasnila je Danijela Bandović rukovodilac  Službe za energetski menadžment i energetsku efikasnost. 

,,Deca iz vrtića ,,Dečja radost” biće prebačena u vrtiće ,,Neven”, ,,Zvončica” i ,,Pčelica”. U svakom od ovih vrtića obezbeđene su po dve prostorije za boravak dece, koja ostaju u svojim grupama sa svojim matičnim vaspitačima. Prostorije OŠ ,,Dositej Obradović koristiće samo deca koja pohađaju poludnevni boravak i Klub za rani rast i razvoj”, naglasila je direktorka, PU ,,Naše dete” Vesna Džikić objasnivši organizaciju rada u narednih 120 dana.

Foto: Fb profil službe za odnose sa javnošću Grada Vranja

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *