Pojačana kontrola saobraćajne policije tokom vikenda


Pripadnici Uprave saobraćajne policije tokom predstojećeg vikenda sprovešće pojačanu kontrolu saobraćaja, sa težištem na otkrivanju najtežih prekršaja koji mogu imati tragične posledice po učesnike u saobraćaju, saopštili su iz MUP-a.

U cilju poboljšanja stanja bezbednosti saobraćaja na svim najvažnijim putnim pravcima biće kontrolisano prekoračenje brzine kretanja, nepropisno preticanje, upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola ili psihoaktivnih supstanci, nekorišćenje sigurnosnog pojasa i nepropisna upotreba telefona tokom vožnje.

U kontroli saobraćaja biće angažovan maksimalan broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi tehnički uređaji, uključujući radare, alkometre i uređaje za kontrolu psihoaktivnih supstanci.

U poslednje tri godine tokom juna na putevima u Srbiji prosečno je život izgubilo 50 ljudi, a saobraćajne nezgode najvećim delom bile su posledica neprilagođene brzine kretanja.

Iz MUP-a apeluju na građane da poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem sačuvaju svoj i tuđe živote i doprinesu očuvanju bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *