5 trikova da vam parfem traje tokom celog dana!Tokom toplih letnjih dana jedino što želimo je da mirišemo na sveže, međutim, čini se da nakon sat, dva, naš parfem više ne miriše ni blizu intenzivno, kao kada smo ga naneli. Rešenje za to krije se u par jednostavnih trikova, koji će pomoći da svež i opojan miris vašeg parfema, ostane na koži tokom celog dana.

1. Hidrirajte svoju kožu

Hidrirana koža mnogo bolje upija miris parfema i zadržava duže mirisnu notu, zato je važno da svoju kožu namažete mlekom za telo, pre nego što naprskate omiljeni parfem. Kremu pažljivo utrljajte na sve one regije na koje ćete naneti i parfem, kako biste obezbedili bolju apsorpciju mirisa na koži.

2. Izaberite snažnu baznu notu parfema

Citrusni i cvetni mirisi imaju slabe molekule i brzo izgube snagu, zato je najbolje da izaberete parfeme, čija je bazna nota vanila, mošus, ili sandalovina, koji neuporedivo duže traju na koži.

3. Blago naprskajte kosu

Kosa je mnogo bolja podloga za parfem, od naše kože i mnogo duže čuva miris, zato se potrudite da vam kosa bude puštena kad nanosite parfem, kako bi po koja kap pala i na vašu kosu i time mnogo duže očuvala vašu omiljenu mirisnu notu.

4. Parfem nanesite na pulsne tačke na telu

Pulsne tačke na našem telu su za nijansu toplije od ostatka kože, što će pomoći da koža bolje apsorbuje miris i zadrži ga tokom celog dana. Zato parfem uvek nanesite na vrat i ručne zglobove.

5. Adekvatno čuvajte parfem

Da bi pafem što duže održao svoja prava svojstva, čuvajte ga na što hladnijem i tamnijem mestu, jer će pojačana temperatura uticati na promenu u sastavu parfema, što će dovesti do promene u tonu mirisa.

Izvor: Lepota & zdravlje

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *