Ana Brnabić na samitu u LondonuPolitički i privredni predstavnici Zapadnog Balkana se svake druge godine na poziv Evropske banke za obnovu i razvoj okupljaju u Londonu.

Ovo će biti 4. samit po redu a ideja je da se otkrije šta treba uraditi da bi se privukli novi investitori, zatim promovisanje našeg regiona kao mesta za nova ulaganja i promovisanje regionalnih projekata.

Evropska banka je do sada za oko 600 projekata u regionu uložila 12 milijardi evra a polovina od tog novca je u Srbiji, kako za razne infrastrukturne projekte tako i za projekte na polju energetike.

Na samitu u Londonu Srbiju će i ove kao i prethodne godine predstavljati premijerka Srbije Ana Brnabić, koja će imati izlaganje na panelu premijera Zapadnog Balkana.

Ona će se, izmedju ostalog, sastati sa ministrom odbrane Velike Britanije, zatim sa direktorom ERBD-a Sumom Čakrabartijem kao i sa specijalnim izaslanikom za Balkan Metjuom Palmerom. Nakon toga, premijerku očekuje susret sa studentima prestižnog londonskog koledža Imperijal sa kojima će razgovarati o svim mogućnostima unapredjivanja ekonomije uz pomoć tehnologije i digitalizacije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *