Asfaltiraju se Cetinjska, Vojvode Stepe i deo ulice Narodnog heroja


Pomoćnik gradonačelnika Saša Pešić, gradski većnik Miodrag Protić i direktor JP Vodovod Marjan Stanković obišli su Cetinjsku, Vojvode Stepe i deo ulice Narodnog heroja, gde se izvode završni radovi na asfaltiranju kolovoza pomenutih saobraćajnica.

Po rečima pomoćnika gradonačelnika Pešića reč je o veoma frekfentnim ulicama koje je bilo neophodno rekonstruisati.

Pre uređenja saobraćajnica pristupili smo zameni podzemnih instalacija. Najpre je urađena fekalna kanalizacija u ulici Ćipre Stankovića i spojena sa instalacijama u Cetinjskoj. Što se tiče atmosferske kanalizacije ona je urađena od ulice Filipa Kljajića do ulice Kneza Miloša. Takođe, radilo se i u ulici Vojvode Stepe koja je dobila novu vodovodnu mrežu, kao i trotoare koji su popločani behaton pločama“, rekao je pomoćnik gradonačelnika Saša Pešić.

Pre nego što se pristupilo izvođenju završnih radova na saobraćajnicama bilo je neophodno podzemne instalacije dovesti u red, rekao je direktor vranjskog Vodovoda, Marjan Stanković.

Tamo gde su postojale stare zamenjene su, a tamo gde ih nije bilo izgrađene su nove instalacije, počev od fekalne, preko atmosferske kanalizacije, do zamene kompletne vodovodne mreže u ulici Vojvode Stepe.

Vrednost radova koje je izveo vranjski Vodovod je blizu 6,5 miliona dinara sa PDV – om. Trudili smo se da pomenuti posao odradimo u predviđenom roku, da bi omogućili izvođaču završnih radova da svoj deo posla završe kako je i planirao“, rekao je Stanković.

Dužina Cetinjske ulice je 525, a širina 6 metara. Vrednost radova je 10 miliona 150 hiljada dinara bez PDV – a, dok je ulica Vojvode Stepe rekonstruisana u dužini od 90 i širini od 6 metara, za šta su izdvojna sredstva u iznosu od milion i 960 hiljada dinara.

Radove na podzemnim instalacijma izvelo je JP Vodovod, dok je za asfaltiranje zadužena firma Saba Belča.

Foto: Vranje.org.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *