Brnabić: Novi pogon Magne najbolja referenca za promociju Srbije

Foto: Studio B

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić ocenila je da je novi pogon u Aleksincu kanadske kompanije “Magna“, koja proizvodi presvlake za autosedišta za poznate svetske marke automobila, najbolja referenca za promociju Srbije kao povoljne poslovne destinacije.

Brnabić, koja je obišla pogon u Aleksincu koji je otvoren početkom maja i u kojem će biti zaposleno više od 1.000 radnika, izrazila je zadovoljstvo što je „Magna“ odlučila da posle šest godina poslovanja u Srbiji proširi postojeću proizvodnju u Odžacima i pokrene novo postrojenje.

“To je najbolja moguća referenca za nas, da promovišemo Srbiju i partnerima “Magne kao odličnu lokaciju i destinaciju za investiranje“, rekla je premijerka.

Brnabić je rekla da je u prvoj fazi otvaranja pogona u Aleksincu preuređena hala na “braunfild lokaciji“ i da je tokom marta i aprila zaposleno prvih 100 radnika koji su prošli obuku u Odžacima.

Dodala je da je u drugoj fazi planirana izgradnja potpuno nove hale i da je reč o grinfild investiciji, posle čega bi pogon u Aleksincu trebalo da ima više od 1.000 zaposlenih, a sa fabrikom u Odžacima “Magna“ će u Srbiji zapošljavati oko 3.000 radnika.

“Ovo je posebno važno ne samo za Aleksinac već za ovaj deo Srbije. Više od 1.000 zaposlenih je značajan broj, to će pomoći da ljudi ostanu ovde da žive, rade i stvaraju porodice i da na taj način podignemo čitav ovaj kraj“, istakla je Brnabić.

Brnabić je navela da u prvom kvartalu ove godine, koji uključuje i mesec mart u kojem su se Srbija i cela Evropa suočavale sa krizom izazvanom korona virusom, ukupan priliv direktnih stranih investicija iznosi 822 miliona evra, što je, kako je dodala, za 3,7 odsto više nego u istom periodu 2019. godine.

“To je veliki razlog za optimizam za sve nas“, ocenila je Brnabić, uz podsećanje da je u prošloj godini zabeležen istorijski rezultat po direktnim stranim investicijama u Srbiji kojih je, kako je navela, bilo više od 3,6 milijardi evra.

Poručila je da će Vlada Srbije nastaviti da se bori i istakla da je osnovni prioritet u ovom trenutku da se izbori sa ekonomskim posledicama krize izazvane epidemijom korona virusa.

RTV

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *