Carska salata



Sastojci 

  • 5 kg paprika (oblika paradajza)
  • 1 l jabukovo sirće
  • 1/2 l ulja
  • 2 kg šargarepe
  • 2 kg karfiola
  • 1 kg celera (koren)
  • 250 g soli
  • 1/2 kg šećera
  • 2 kesice konzervansa

Priprema

5 kg paradajz-paprika, očistiti od peteljki i iseći na četvrt. Staviti u neku šerpu i posuti sa 250 g soli i 1/2 kg šećera. Ostaviti da prenoći pokriveno.

Soku koji paprika otpusti, sutra dan, dodati 1 l jabukovo sirće i 1/2 l ulja, staviti da provri.

Pre pripreme soka očistiti 2 kg šargarepe. Očišćene staviti lonac hladne vode, pa da to provri. Kada je voda provrla izvaditi šargarepu. Kada se prohladi iseći na kolutiće. Očistiti 2 kg karfiola, oprati i iskidati na cvetiće. Celer 1 kg očistiti, oprati i iseći na kockice.

Povrće pomešati i preliti sa onim vrelim sokom, kome smo dodali 2 kesice konzervansa.

Sutradan redjati u tegle i naliti istim tim sokom.

Salata je dobra za serviranje, kada su slavlja uz predjelo.

Recepti.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *