
Sastojci
- 5 kg paprika (oblika paradajza)
- 1 l jabukovo sirće
- 1/2 l ulja
- 2 kg šargarepe
- 2 kg karfiola
- 1 kg celera (koren)
- 250 g soli
- 1/2 kg šećera
- 2 kesice konzervansa
Priprema
5 kg paradajz-paprika, očistiti od peteljki i iseći na četvrt. Staviti u neku šerpu i posuti sa 250 g soli i 1/2 kg šećera. Ostaviti da prenoći pokriveno.
Soku koji paprika otpusti, sutra dan, dodati 1 l jabukovo sirće i 1/2 l ulja, staviti da provri.
Pre pripreme soka očistiti 2 kg šargarepe. Očišćene staviti lonac hladne vode, pa da to provri. Kada je voda provrla izvaditi šargarepu. Kada se prohladi iseći na kolutiće. Očistiti 2 kg karfiola, oprati i iskidati na cvetiće. Celer 1 kg očistiti, oprati i iseći na kockice.
Povrće pomešati i preliti sa onim vrelim sokom, kome smo dodali 2 kesice konzervansa.
Sutradan redjati u tegle i naliti istim tim sokom.
Salata je dobra za serviranje, kada su slavlja uz predjelo.
Recepti.com