Dejan LJubisavljević, predsednik MO Rakovac OO SNS Bujanovac: O asfaltiranju glavne ulice kroz selo RakovacBUJANOVAC, 26. novembar 2019. (PČINJSKI 017 – PORTAL) – Dejan LJubisavljević, predsednik MO Rakovac Opštinskog odbora Srpske napredne stranke u Bujanovcu, govori o privođenju kraju rekonstrukcije glavne ulice koja prolazi kroz celo selo Rakovac.

Kada govorimo o rekonstrukciji glavne ulice u selu Rakovac, onda slobodno možemo reći da ovaj projekat spada u grupu takozvanih „kapitalnih“ projekata za jednu opštinu. S obzirom da Srpska napredna stranka trenutno nije deo lokalne vlasti u Bujanovcu, veoma su važne sve „direktne“ investicije koje država Srbija realizuje u našoj opštini. Jedna od njih je i ova rekonstrukcija ulice u našem selu koju finansira Vlada Republike Srbije preko Koordinacionog tela za opštine Bujanovac, Preševo i Medveđu. Ukupna dužina ulice je 2,3 km počev od „Trbanskog“ potoka na ulazu u selo iz pravca Bujanovca, pa sve do regionalnog puta u blizini restorana „Keče“. Prema  poslednjem popisu stanovništva iz 2011. godine Rakovac ima 977 stanovnika i oko 200 domaćinstava i spada u red najvećih sela u opštini Bujanovac. Samim tim je svako ulaganje u infrastrukturu veoma važno za meštane našeg sela. Pored toga, Rakovac se nalazi na povoljnom geo-strateškom položaju. U neposrednoj blizini su dve fabrike mineralne vode „Bivoda“ i „Heba“, kao i Bujanovčka banja. Koridor 10 je na samo dva kilometra od sela, pa bi rešavanjem mnogih infrastrukturnih problema moglo da dođe do povećanja privrednog, ekonomskog i turističkog potencijala, što bi imalo višestruke pozitivne efekte ne samo za selo Rakovac,već i za celu opštinu.


Nažalnost, lokalna vlast u prethodnom periodu nije prepoznala ove mogućnosti i osim ovih direktnih projekata od strane države, gotovo ništa nije urađeno od strane lokalne samouprave. Svedoci smo da se Srbija ubrzano  razvija, da se gotovo svakodnevno otvaraju fabrike i radna mesta, grade kilometri i kilometri auto-puteva, rekonstruišu bolnice i škole. Da bi se taj boljitak i napredak osetio i u našoj opštini i u našem selu, tražićemo podršku građana na predstojećim lokalnim izborima koji su na proleće i za koje lično smatram da su od presudnog značaja za opstanak našeg naroda na ovim prostorima.Ukoliko  Srpska napredna stranka dobije poverenje na lokalu, u šta ne sumnjam, siguran sam da ćemo preuzimanjem odgovornosti učiniti  sve da naše selo i i naša opština ne budu mesto odakle će mladi odlaziti u druge gradove u  potrazi za boljim životom, već da će taj bolji život  imati  i ovde, gde će formirati svoje porodice i živeti od svog rada. U prilog tome govori i poseta predsednika Aleksandra Vučića Bujanovcu u februaru ove godine kada je pored obećanja koje je odmah ispunjeno (izgradnja puta Ljiljance-Bogdanovac), najavio i druge infrastrukturne i ekonomske investicije koje će biti realizovane u budućem perioduistakao je Ljubisavljević.Foto: PČINJSKI 017 – PORTAL

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *