DEVET VRSTA KREMA ZA SUNČANJE NA TESTU: Od najjeftinijih do najskupljih – iznenadićete se kako su prošleOd devet testiranih uzoraka prvo mesto je zauzela DM-ova krema Sundance Sonnenmilch s faktorom 30

Društvo za zaštitu potrošača testirala je devet uzoraka krema za sunčanje koje su dostupne na tržištu. Reč je o kremama s visokim faktorim zaštite, faktorima od 30 do 50, a rezultati još jednom potvrđuju da najskuplji proizvod nije nužno i najbolji. Od devet testiranih uzoraka kod kojih se istraživalo društvo zaštite portošača, količina konzervansa, vlažnost, osećaj na koži i mnogo drugih elemenata, prvo mesto je zauzela DM-ova krema Sundance Sonnenmilch s faktorom 30 koja od svih proizvoda ima drugu najnižu cenu za milimetar kreme. Ta je krema postigla najveći broj bodova, ukupno 84 te ni u jednoj kategoriji nije razočarala.

Najjeftinija među testiranim kremama, Müllerova Lavozon Sonnenmilch s faktorom 50, našla se na drugom mestu, dok je ne trećem mestu završila Hoferova Ombia sun ultra sensitive sonnenspray, isto s faktorom 50.

Međutim, DM-ova krema Alverde Vitamin sonnenmilch s faktorom 30 našla se na poslednjem mestu, najskuplja testirana krema Shiseido expert sun aging Protection Lotion s faktorom 30 bila je tek četiri boda bolja od nje. Iako niti jedan od testiranih proizvoda nije dobio slabu ocenu, neki od uzoraka, poput Shieldsovog, sadržavao je UV Filter octinoxat koji može imati hormonski uticaj na morske organizme. Uzorci krema Alverde i Lavozon od Mullera u sebi pak sadrže nanodelove, što je naznačeno u sastavu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *