Dodela nagrade đacima generacije u Vranju

Svečanost povodom dodele nagrada đacima generacije osnovnih i srednjih škola sa teritorije grada Vranja, organizovana je u Gradskom parku u Vranju.

Nagrade koje su dobili učenici u vidu bicikli i kaciga, uručili su gradonačelnik dr Slobodan Milenković i zamenica gradinačelnika Zorica Jović.

Gradonačelnik Milenković najpre je čestitao učenicima na velikom uspehu za koji su, kako je istakao, bili potrebni veliki rad i trud, odricanje, zalaganje i odgovornost.

,,Ovaj rezultat čini vas posebnim i izdvaja vas od drugih učenika. Vi verujete u sebe, u znanje, i sve vreme radite na sebi i to je najbitnije, jer se na taj način stiče radna navika, koja je preduslov za vašu dalju budućnost i napredovanje. Ovaj vaš uspeh je za izuzetno poštovanje i zato smo svi veoma ponosni na vas. Da bi ste došli do ovog rezultata bila je neophodna pomoć i podrška vaših mentora, nastavnika, razrednih starešina, jer su oni vaš oslonac. Najbitnija karika u tom lancu su svakako i roditelji i njima čestitam, jer su pravilno vaspitali svoju decu i usadili im prave vrednosti. Čestitam vam još jednom i želim da nastavite sa uspesima“, naglasio je gradonačelnik.

Đacima generacije na postignutim rezultatima čestitala je i zamenica gradonačelnika Zorica Jović.

,,Svake godine po tradiciji imamo priliku da na poseban način čestitamo najuspešnijima, vama dragi učenici, koji ste najbolji u svojoj generaciji. Mnogo je rada iza vas, ali vas takođe mnogo učenja tek očekuje. Grad Vranje ulaže mnogo truda da vam pokaže da ste veoma bitni za društvenu zajednicu. Bilo bi veoma lepo da znanje koje ste stekli i ono koje ćete tek usvojiti u daljem školovanju, jednog dana primeniti u Vranju i na taj način doprinesete boljitku i razvoju našeg grada. Želim vam mnogo uspeha u daljem školovanju, a mi ćemo uvek, kao i do sada, biti uz vas i pružiti svaki vid pomoći i podrške“, istakla je zamenica gradonačelnika.

Učenik generacije OŠ ,,Svetozar Marković“, Ilija Kostić zahvalio se u ime svih nagrađenih.

Foto: Sajt Grada Vranja

Obrazovno vaspitna postignuća učenika ne zavise samo od njih samih. Nastavnici, roditelji i školski sistem igraju vaćnu ulogu u podršci učenicima u njihovom razvoju. Kvalitetna nastava, podrška roditelja i adekvatni resursi u školi mogu pomoći učenicima da postignu svoje najbolje rezultate. Organizacija ovakvih svečanosti i nagrađivanje najuspešnijih učenika takođe dodatno mitiviše učenike da više uče.

Da zaključimo, obrazovno vaspitna postignuća učenika su važna mera uspešnosti učenja i razvoja učenika. Visoka postignuća mogu pomoći učenicima da postignu uspeh u daljem školovanju i u životu uopšte. Stoga je važno da se učenici podrže u njihovom razvoju, kako bi postigli svoje najbolje rezultate.

Projekat podržao grad Vranje. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *