Dolazak kineskih stručnjaka očekuje se do kraja nedeljeAmbasadorka Kine Čen Bo izjavila je da se dolazak kineskih stručnjaka u Srbiju očekuje do kraja nedelje. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se zahvalio na pomoći i podršci koju Kina pruža Srbiji i svim građanima Srbije.

„Mi smo mala zelja i mali narod, ali smo veoma iskreno i sa velikom pažnjom pratili sve što se dešava u Kini i verovali u snagu vašeg predsednika Si Đinpinga, u snagu vašeg naroda, KP Kine, u snagu svih vaših ljudi“, izjavio je Vučić.

Predsednik je dodao i da je Kina uspela da sa velikom sigurnošću pobedi „najveću pošast savremenog sveta“ i čestitao Kini na tome.

„Želim da vam izrazim ogromnu zahvalnost na pažnji koju pružate Srbiji, jer naše su oči sada uprte u vas“, naglasio je Vučić i dodao da Srbija još uvek nije u situaciji u kakvoj su neke druge zemlje ali da će tako nešto uskoro uslediti i kod nas pa su kineska pomoć i podrška neophodne kako bi bismo izbegli najgori scenario.

„Zato vas molim da nam pošaljete sve što možete, i nije nam tu problem novac. Da nam pošaljete od maski, rukavica… Treba nam desetine miliona maski, rukavice, respiratori… Bukvalno svega, a ponajviše nam treba vašeg znanja i ljudi koji bi želeli u Beograd i Srbiju da nam pomognu kako da iz ove teške krize izađemo a da nemamo desetine i hiljade mrtvih“, rekao je predsednik.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *