Drugi Javni poziv za podnošenja prijava za utvrđivanje prava na korišćenje bespovratnih sredstava u okviru Projekta za konkurentnu poljoprivredu u 2022.godini

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za agrarna plaćanja raspisalo je Drugi Javni poziv za podnošenje prijava za utvrđivanje prava na korišćenje bespovratnih sredstava u okviru Projekta za konkurentnu poljoprivredu Srbije u 2022. godini.

Predmet Drugog Javnog poziva su investicije i prihvatljivi troškovi koji se odnose na unapređenje konkurentnosti primarne stočarske proizvodnje i to u oblastima proizvodnje mleka, proizvodnje mesa, pčelarstva i akvakulture. Detaljnija specifikacija prihvatljivih troškova za koji se odobravaju podsticaji iz člana data je u prilogu jedan Javnog poziva „Specifikacija prihvatljivih troškova, koji se odnose na projekte vezane za primarnu poljoprivrednu proizvodnju iz oblasti stočarstva“.

Za sprovođenje Javnog poziva u 2022. godini, opredeljena su sredstva u iznosu od 360 miliona dinara. Ukupna vrednost investicija u individualnom poslovnom planu iznosi u dinarskoj protivrednosti od 20 hiljada eura do 50 hiljada eura, tj. minimalni iznos bespovratnih sredstava od 10-25 hiljada eura.

Rok za podnošenje prijave je od 24. januara 2022. godine do 23. februara 2022. godine.
Zainteresovani za korišćenje podsticajnih sredstava iz Javnog poziva, prijavu sa propisanom dokumentaciju u skladu sa Pravilnikom i Javnim pozivom, podnose u zatvorenoj koverti sa naznakom imena i prezimena, odnosno naziva kao i adrese podnosioca prijave i napomenom : „Prijava za utvrđianje prava na korišćenje bespovratnih sredstava u okviru Projekta za konkurentnu poljoprivredu u 2022. godini – Drugi javni poziv“ preporučenom poštom na adresu:
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede
Uprava za agrarna plaćanja, Tim za upravljanje projektom za konkuretnu poljoprivredu
Nemanjina 22-26
Poštanski pregradak broj 52
11000 Beograd

Svi zainteresovani za podnošenje prijave na Drugom Javnom pozivu za podsticajna sredstva iz primarne stočarske proizvodnje i to u oblastima proizvodnje mleka, proizvodnje mesa, pčelarstva i akvakulture, mogu se obratiti samostalnom savetniku za poljoprivredu, Opštinske uprave opštine Trgovište, Donki Smiljković, navodi se u obaveštenju službe za odnose sa javnošću opštine Trgovište.
U saradnji sa stručnom službom za poljoprivredu grada Vranja biće održan sastanak sa svim zainteresovanim građaninima opštine Trgovište, na kojem će isti biti bliže upućeni o načinu konkurisanja i ostvarivanju prava na podsticajna sredstva iz Javnog poziva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *