Govedina na kubanski način



POTREBNI SASTOJCI:

  • goveđe meso – 1 kg
  • luk – 2 glavice
  • biber
  • beli luk – 1 lavica
  • ulje – 2 supene kašike
  • maslac – 70 g
  • crveno vino – 1 šolja
  • so
Veterinarska Stanica Bujanovac



PRIPREMA:

Meso isečemo na porcije i skuvamo u posoljenoj vodi. Nakon toga ga vadimo i ostavljamo da se ohladi.

Kad se ohladi, natrljamo ga izgnječenim belim lukom i ređamo u vatrostalnu činiju.

Ugrejemo ulje i u njemu dinstamo iseckan luk. Nakon toga ga sipamo preko mesa. Začinimo solju, biberom u prelivamo vinom. Pečemo u umerenoj vatri oko 60 minuta.

BonApeti.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *