5 činjenica o McDonald’s-u koje sigurno niste znaliOsnovan kao skromni restoran od strane braće Ričarda i Morisa Mekdonalda 1940, McDonald’s je u međuvremenu postao jedan od najprepoznatljivijih brendova u svetu i praktično sinonim za brzu hranu. Tehnike u pripremi obroka koje su prvi put korišćene u ovom lancu restorana su omogućile McDonald’s-u da nahrani više od 100 milijardi mušterija (po cifri iz davne 1994, kada su još brojali tako nešto).

U nastavku možete saznati 5 činjenica o McDonald’s-u sa kojima možda niste bili upoznati do sada.

1. McDonald’s je svojevremeno prodavao sendviče sa puterom od kikirikija

Kada je restoran počeo sa radom, njegov meni je izgledao znatno drugačije nego danas. Svoje mesto među obrocima našao je čak i sendvič sa puterom od kikirikija. Kada je, međutim, otkriveno da mušterije najviše preferiraju burgere, meni je sveden na svega osam stavki, među kojima su bili burgeri, pomfrit i gazirani napici.

2. McDonald’s je najveći prodavac igračaka na svetu

Naravno, ovo uopšte nije čudno kada se ima u vidu da od svih narudžbina u McDonald’s restoranima čak 20% čine Happy Meal obroci sa poklon igračkom.

Bivoda Bujanovac


3. Prvi Ronald Mekdonald je dobio otkaz zbog svoje težine

Vilard Skot je 1963. angažovan da bude prvi klovn jednog McDonald’s restorana. Kada je odlučeno da bi bilo dobro da i mnogi drugi restorani imaju svog Ronalda Mekdonalda, iz straha da neće naći klovnove jednake težine, čelnici kompanije su otpustili Vilarda. U današnje vreme, osoba koja dobije posao Ronalda Mekdonalda zarađuje oko 40.000 dolara godišnje.

4. Postoji dobar razlog zašto je Coca-Cola ukusnija u McDonald’s-u nego drugde

To je navodno zbog toga što se striktno poštuju uputstva kompanije Coca-Cola. Voda i sirup su uvek ohlađeni pre mešanja, a slamčica u restoranu je za nijansu šira od tipičnih slamčica na drugim mestima.

5. Malo je falilo da prvi McDonald’s stigne na asteroid

Kompanija Jet Propulsion Laboratory je ranih devedestih želela da u saradnji sa McDonald’s-om finansira lansiranje letelice ka asteroidu Hamburga. Nažalost, projekat je u poslednjem trenutku otkazan i asteroid Hamburga je ostao bez hamburgera.

City magazine.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *