GV: Prvacima po 6.000 dinara

Na 101. sednici Gradskog veća kojom je predsedavao gradonačelnik dr Slobodan Milenković, između ostalog razmatran je i prihvaćen Nacrt Programa kontrole kvaliteta vazduha na teritoriji grada Vranja od maja 2022. do kraja 2023. godine.

U cilju upravljanja kvalitetom vazduha na teritoriji grada Vranja uspostavljen je sistem praćenja i kontrole stepena zagađenja vazduha i održavanje baze podataka o kvalitetu vazduha u okviru Lokalne mreže mernih mesta. Pored mernog mesta iz državne mreže za automatsko praćenje kvaliteta vazduha, mrežu monitoringa kvaliteta vazduha na teritoriji grada Vranja čine merna mesta u osnovnim školama ,,Svetozar Marković” i ,,Jovan Jovanović Zmaj” u Vranju i osnovnoj školi ,,Predrag Devedžić” u Vranjskoj Banji, kao i merno mesto u vrtiću ,,Neven” PU ,,Naše dete””, rekla je gradska većnica Danijela Milosavljević.

Takođe, članovi Gradskog veća dali su zeleno svetlo na Odluku i Tekst javnog oglasa o otuđenju neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Vranja, javnim nadmetanjem, Nacrt odluke o izmeni Odluke o mreži javnih predškolskih ustanova na teritoriji grada Vranja, kao i Predlog odluke o utvrđivanju visine novčane pomoći učenicima prvog razreda osnovnih škola na teritoriji grada Vranja. Po ovoj odluci, svim roditeljima čija deca polaze u prvi razred Grad će uplatiti jednokratnu pomoć u iznosu od 6.000 dinara.

Na današnjoj sednici Gradskog veća usvojen je i Tekst javnog poziva za dodelu finansijskih sredstava za realizaciju programskih aktivnosti uspostavljane i jačanje udruženja u oblasti poljoprivrede na teritoriji grada Vranja za 2022. godinu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *