Humanitarni turnir za Marka održan u Vranju

Danas u 14 sati održan je turnir u odbojci na pesku za pomoć Marku Stankoviću, u organizaciji Kancelarije za mlade grada Vranja i Magic in Current World-a. Teška sudbina je zadesila Marka iz Golemog Sela, jer je posle jedne operacije oboleo od paraplegije.

Ovoj humanitarnoj akciji pridružio se i Gradski većnik za sport i omladinu Nenad Đorđević. On je pohvalio ljude iz Kancelarije za mlade, za pokazanu humanost.

,,Gest pomoći je uvek za podršku i pohvalu. Marko Stanković iz Golemog Sela nije se razlikovao od ostalih mladih ljudi, studirao je, radio, ali mu se desilo da je nakon jedne hirurške intervencije postao nepokretan, tako da ne može da funkcioniše bez tuđe pomoći. Najmanje što možemo da uradimo to je da pomognemo humanim akcijama. Za turnir u odbojci na pesku prijavilo se dvadeset ekipa, uz simboličnu kotizaciju od 500 dinara. Možda će izgledati da je nedovoljno novca, ali verujem da je sama činjenica da je neko mislio na Marka i želeo da pomogne važna. Naše malo njemu je mnogo i zato pozivam i javne ustanove i preduzeća, privredne subjekte i pojedince da se priključe akciji pomoći kako bi omogućili Marku pristojne uslove za život’’, izjavio je Đorđević ovom prilikom.

Luka Trajković, Koordinator Kancelarije za mlade, naglasio je da turnir nije takmičarskog karaktera već da će svi učesnici dobiti medalje za humanost.

Javna ustanova ,,Sportski objekti’’  pružila je svu neophodnu tehničku podršku za organizovanje humanitarnog turnira. Direktor Boban Mladenović rekao je da će i zaposleni u ovoj ustanovi učestvovati u humanitarnoj akciji za pomoć Marku Stankoviću.

Projekat podržao grad Vranje. Stavovi izneti u podržano medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *