Ideja za ručak: Zapečena testenina sa ćufticama i povrćem



Kombinacija testenine, sosa, ćufti od mesa i povrća predstavlja sve što vam treba u jednom obroku.

Sastojci:

400 grama suve testenine

200 grama mešanog mlevenog mesa

100 grama čeri paradajza

100 grama šampinjona

Bujanovacka Banja


Konzerva pelata

Glavica crnog luka

Dva čena belog luka

Maslinovo ulje

So, biber

Sušeni origano

Priprema:

Testeninu obarite po uputstvu s pakovanja, tako da bude „al dente“.

Zagrejte ulje u tiganju, mleveno meso posolite i pobiberite i napravite male ćufte. Propržite ih sa svih strana, tako da dobiju zlatnu boju, zatim ih odložite na tanjir. U istom tiganju, propržite sitno seckani crni i beli luk, dodajte šampinjone i nakon pet minuta konzervu pelata. Začinite origanom i dinstajte nekoliko minuta dok se rerna zagreva na 200 stepeni.

Bivoda Bujanovac


Testeninu pomešajte sa dobijenim sosom, ćuftama i čeri paradajzom, prebacite u posudu za pečenje i zapecite u rerni 15 minuta. Servirajte posuto parmezanom.

Mondo.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *