INTERVJU: Jevica Trajković, odbornica u SO BujanovacBUJANOVAC, 9. avgust 2019. (PČINJSKI 017 – PORTAL)  – Odbornica u SO Bujanovac Jevica Trajković, ispred koalicije „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“,   govori o problemu pasa lutalica u opštini.

U sklopu programa stranačkih aktivnosti OO SNS Bujanovac i razgovora sa građanima koristim priliku da i na ovaj način iznesem probleme i pozovem nadležne da u okviru svojih nadležnosti preduzmu aktivnosti.

Broj pasa lutalica iz godine u godinu nekontrolisano raste. Skoro svakodnevno građani se žale na pse kojih ima svuda u gradu i za koje tvrde da ih napadaju. Strašno je kada ne možete ulicom da hodate bez straha.

Ovaj problem grad svakako pokušava na mnoge načine da reši, ali ipak do sada nema bitnijih rezultata. Pas na ulici nema nikakvu budućnost i jedino je potencijalna opasnost na više načina, kako po bezbednost građana tako i stvaranja nereda oko kontejnera razvlačenjem smeća.

Veliki broju pasa lutalica na ulicama možemo pripisati i neodgovornim vlasnicima.

Zbog toga je potrebno razvijati  svest o odgovornom vlasništvu za dobrobit naših građana, a takođe i obezbeđivanje humanijeg i trajnijeg rešenja otvaranjem azila – rekla je Trajkovićeva.Piše: Nenad Tasić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *