INTERVJU: Miroslav Ljubisavljević i Nikola Milić, članovi OO turnira „SAŠA BIMBA – Rakovac 2019“Pčinjski okrug, Bujanovac, Rakovac, 14. jul 2019. (PČINJSKI 017 – PORTAL) –  Nikada do sada u sedamaestogodišnjoj istoriji turnira „Saša Bimba Rakovac“, organizatori nisu ovoliko „gledali u nebo“. Nakon gotovo idealne prve nedelje turnira i organizacije koja je bila na vrhunskom nivou, posle jednodnevne (planirane) pauze, usledilo je više neplaniranih. Zbog kiše, jedinog mogućeg razloga na koji momci u Organizacionom odboru turnira nisu mogli da utiču.O ovim (ne)prilikama i daljem toku turnira razgovaramo sa članovima Organizacionog odbora Miroslavom Ljubisavljevićem i Nikolom Milićem.

Momci, da li postoji meteorolški sajt koji niste posetili prethodnih dana?

“Mislim da ne postoji (smeh). Gotovo da iz sata u sat pratimo vremensku prognozu i nadamo se da će se sunce konačno pojaviti. Već smo do sada tri takmičarska dana odložili, tako da smo finale koje je do sada uvek bilo 13. jula, morali da  pomerimo  za narednu nedelju“, odgovara Miroslav Ljubisavljević, predsednik Organizacionog odobra.

Kako ste zadovoljni dosadašnjim tokom turnira? Mislim pre svega na takmičaraski deo jer što se organizacije tiče pohvale zaista stižu sa svih strana, pitamo Nikolu Milića, koji pored mogobrojnih obaveza oko organizacije učestvuje i kao takmičar na ovom turniru.

“Hvala Vam što tako mislite, jer se zaista trudimo da organizacija bude za koju lestvicu viša nego prethodnih godina. Što se takmičarskog dela tiče, završeno je nadmetanje po grupama. U četvrtfinale su prošle ekipe kojima je tamo po kvalitetu i mesto. Zaista su se iskristalisale osam ekipe koje su prikazale najbolji fudbal u prvoj nedelji, tako da tek očekujemo prave borbe, nadam se već večeras “, ističe Nikola.Da li ipak imate nekog favorita?

“Imam. To je naša ekipa (Bisa Plastika)“, smeje se Nikola.

“Šalu na stranu, svakako da su Vranjske ekipe „Butik Rastko“ i „Mi to tako“ možda najveći favoriti za osvajanje turnira, ali ja ne bih otpisao ni Bujanovačku „Auto školu Smer“, umereniji je Miroslav. Takođe ,,T.R. MILOŠ ZAJKO & EKO STIL DOO“   ima internacionalnu ekipu (makedonci) tako da i oni traže svoju šansu.

Nikola, vas u četvrtfinalu očekuje lokalni derbi? Rekao bih da ekipa „Bimba Rakovac“ nije za potcenjivanje?

“Daleko od toka da ćemo ih potceniti. Radi se o izrazito mladoj ekipi, punoj volje i elana, želje  da se dokazuju i igraju. Imaju i ogromnu podršku sa tribina, jer su uglavnom igrači iz Rakovca. Međutim, na našoj strani je iskustvo, tako da  ćemo videti čiji će kvaliteti na kraju odneti prevagu i plasman u polufinale.“

Miroslav kao da ponovo gleda u telefon?

“Ažuriram vremensku aplikaciju (smeh).“

I šta kaže prognoza za danas?

“Kaže da će u večernjim časovima kiša prestati i nadam se da će večeras konačno moći da se odigraju toliko očekivani mečevi četvrtfinala.“

Kada ste u društvu ovako pozitivnih momaka, koji  puni entuzijazma žele da ovaj turnir privedu kraju na način na koji su i počeli, onda imate utisak da im ni loše vreme ne može ništa. Uz najboje želje da u svojoj  nameri uspete želim vam sve najbolje.

“Hvala i Vama puno što svakodnevno pratite dešavanja na našem turniru i vidimo se za koji dan na finalu“, pozivaju nas Miroslav i Nikola.

Foto: PČINJSKI 017 – PORTAL i OO „SAŠA BIMBA – RAKOVAC 2019“

Piše: Nenad TasićОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *