Istaknite se u društvu: birajte ove boje kose!

Da li ste umorni od iste boje kose, izgledate dosadno sebi i želite da probate nešto novo i uzbudljivo?

Istražite različite boje kose koje će vas inspirisati da promenite vaš izgled, koje odgovaraju vašoj ličnosti i koje će vam pomoći da se istaknete u društvu! Dakle, ako planirate da promenite boju kose, zašto ne biste odabrali najbolju boju koja vam odgovara?

Boja kose koja odgovara jednoj osobi možda nije prikladna za neku drugu. Prema tome, samo biranje boje kose u zavisnosti od toga šta vidite na drugima, možda neće biti dobro za vas i to bi mogla da bude najgora, a ne najbolja boja za kosu!

Birajte mudro – važno je uzeti u obzir faktore kao što su prirodna boja kose, podton kože, boja očiju i tip ličnosti pre nego što odaberete boju kose. Imamo vodič za najbolju boju kose za vas i kako da unapredite svoj fizički izgled jednostavnim farbanjem. Pročitajte.

Najbolja boja kose prema podtonu kože

Za početak, da biste izabrali najbolju boju kose za sebe, morate znati da li vaša koža ima topao, hladan ili neutralan podton. A kako ćete to znati?

Jednostavan trik da proverite podton kože je da stanete na jako dnveno svetlo i pažljivo pogledate vene na ručnom zglobu. Ako vene izgledaju zelene, vaš ten je toplog podtona. Ako izgledaju plavo, on je hladnog podtona. Ali ponekad ne možete reći da li su vene plave ili zelene. U tom slučaju imate neutralan podton kože!

plava-kosa

Sada kada ste odredili podton kože, vreme je da izaberete pravu nijansu boje za kosu. Topli podton ćete istaći hladnim nijansama boje za kosu i zato birajte boje koje na pakovanju sadrže reči “cool” ili “ash”.

Ako imate topli podton kože, najbolje boje kose za vas su boja šampanjca, platinasto plava, boja peska, smeđa poput čokolade ili kestena, zlatno smeđa, smeđe-crna, teget crna i pramenovi sa toplim zlatnim, crvenim ili bakarnim nijansama.

Ukoliko imate hladan podton kože istaknite je toplim podtonovima boje za kosu i birajte farbe koje na pakovanju imaju oznake “honey” ili “chocolate”. Najbolja boja kose za vas u ovom slučaju je med plava, karamel plava, smeđe nijanse (boja cimeta i mahagonija) i crvena.

Savet: Ako imate neutralan podton kože, onda ste prava srećnica, jer možete birati sve boje koje su prethodno navedene.

Pronalaženje najbolje boje kose prema boji očiju

Neki kažu da su oči naša najjedinstvenija karakteristika, jer ne postoje potpuno iste. Kada razmišljamo o tome kako da istaknemo oči, tražimo odeću, nakit ili šminku u nijansama koje će im pomoći da zablistaju. Zato je neophodno uzeti u obzir i boju kose kako bi poboljšali jedinstveni izgled vaših očiju.

Smeđe oči

Ako ste dama koju krase oči smeđe boje, a želite da se istaknete u društvu predlažemo da uradite balajaž. Dovoljno je da vašu prirodnu boju kose upotpunite svetlim pramenovima i nećete pogrešiti. Tamne i bakarne nijanse crvene su takođe dobar izbor.

Nijanse koje osobama sa braon očima odgovaraju i koje su popularne su: prirodno crna, tamno smeđa nijansa, balajaž u nijansama meda, bakarno crvena, karamel sa zlatnim pramenovima i smeđa kosa sa svetlim pramenovima.

Plave oči

Da bi se istakle plave oči, predlažemo da isprobate osnovne nijanse poput intenzivnih smeđih ili suptilne nijanse boje meda. Nijanse koje osobama sa plavim očima odgovaraju i koje su popularne su: vatrena crvena, kestenjasti tonovi, ružičasto zlatni tonovi, bakarne nijanse i tamno smeđe nijanse.

crvena-kosa-devojka

Zelene oči

Nije tajna da zelene oči izgledaju sjajno sa crvenom bojom kose. Svaka crvena nijansa lepo dopunjuje zelene oči i nećete se pokajati!

Sada kada znate koja boja najbolje odgovara vašoj boji očiju, jedva čekamo da vidimo kako ćete učiniti da vaše oči zablistaju i ističu se zahvaljujući ovim korisnim preporukama.

Najbolja boja za kosu prema prirodnoj boji kose

Ako imate prirodno tamnu kosu i želite svetliju boju kose, možda ćete morati da blanširate kosu pre nanošenja boje kako bi vaša kosa mogla da primi svetlu boju kose. Ali, budite oprezni. Prečesto blanširanje kose može da izazove određene probleme, poput androgene alopecije i gubitka kose. Dakle, javlja se kod žena alopecija i to nije retkost.

Konsultujte se sa frizerom pre nego što donesete konačnu odluku, jer on može imati različite metode za postizanje najbolje boje kose koja vam odgovara.

Postoji mnogo boja za kosu koje bi vam mogle dobro stajati i koje bi dobro funkcionisale sa prirodno tamnom kosom. Ako ste tamna brineta, odlučite se za zlatno braon, med braon, karamel, kakao, svetlo pepeljasto braon, cimet, tamno smeđu, kestenjastu ili bakarnu, čokoladno smeđu boju za kosu.

Ako imate prirodno crnu kosu, onda bi najbolja boja kose za vas bila jedna od ovih – kao pramenovi ili ombre: platinasta, crvena, bordo, čokoladno smeđa, tamnoplava, tamno pepeljasto braon, itd.

Ako imate prirodno svetlu kosu, onda imate na raspolaganju sve moguće boje. Najbolja boja kose za vas zavisiće više od podtona vaše kože. Možete ofarbati celu kosu u jednu boju, izvući pramenove ili ombre sa različitim nijansama boje. Najbolja boja kose za vas je onakva kakva želite da bude, sve dok odgovara podtonu vaše kože i nosite je sa samopouzdanjem.

Najbolja boja za kosu prema ličnosti

Ono što podrazumevamo pod ličnošću je sa koliko samopouzdanja možete da nosite boje za kosu.

Ako ste ekstrovertni i želite svetlu boju kose, onda je najbolja boja za vas jedna od ovih: pepeljasto plava, jarko crvena, jarko roze, plava, zelena ili čak nijansa duginih boja! Ako želite da povučete liniju između smelog i pomalo suptilnog, onda koristite ombre braon i karamela.

Ako ste stidljivi to ne znači da morate da se držite samo svoje prirodne boje kose. Uradite ombre!

plava-boja-kose

Koju god boju za kosu izaberete, morate da je nosite samouvereno da bi ona bila najbolja za vas!

Za one žene kojima ne smetaju boje koje nisu uobičajene, postoji veliki broj boja za kosu koje će vas istaći u društvu poput:  zelene, ljubičaste, plave, lila i roze.

I jedan savet! Naći ćete različite aplikacije u koje možete da otpremite svoju fotografiju i isprobate različite frizure i boje kose virtuelno. Ovo će vam pomoći da vizualizujete krajnji rezultat pre nego što to zaista uradite i olakšaće potragu za najboljom bojom kose.

Najbolja boja kose prema trenutnim trendovima

Sada kada imate na umu osnovne faktore da odaberete najbolju boju kose za sebe, morate znati različite boje kose koje su ove godine u trendu. Na datoj listi možete pronaći najbolju boju kose, prema podtonu vaše kože, prirodnoj boji kose i ličnosti!

Koralno-bakarna boja: Ova boja je mekša nijansa crvenog, bakrenog tona i možete ga koristiti za ombre, pramenove ili čak da ofarbate celu kosu;

Mešavina smeđe i plave je stil za isticanje kose ovim nijansama koje se međusobno dopunjuju;

Pepeljasta nijansa smeđe je dobar izbor za one sa tamnom kosom koje žele da se odluče za svetliju nijansu;

Ako želite da se okreću za vama, koristite balajaž sa pastelnim nijansama. Ipak, imajte na umu da je potrebno mnogo održavanja da bi vaša frizura izgledala dobro;

Neka koren vaše kose bude tamniji od ostatka kose. Uverite se da kosa tečno prelazi iz tamne u svetlu;

Lila je boja kose za one koji traže nešto smelo i lepo;

Izgled sede kose nije više samo za stare! Koristite je za pramenove ili da ofarbate celu kosu.

Saveti kako da sprečite da boja brzo izbledi

Nadamo se da smo vam odgovorili na vaše pitanje u koju boju treba da ofarbate kosu. A koliko je važna naknadna nega ofarbane kose?

Nega je veoma važna kada je u pitanju ofarbana kosa. Održavanje boje kose u pravoj nijansi je od suštinskog značaja za izgled kojem težite, a korišćenje pravih šampona, balzama, seruma itd. će obezbediti da vaša kosa izgleda onako kako bi trebalo da izgleda.

Ako želite da što duže zadržite boju, evo nekoliko saveta koje treba da pratite:

  • Uvek treba da koristite kvalitetne proizvode za farbanu kosu.
  • Trebalo bi da farbate koren svoje kose samo kada počne da bledi – tako će trajati duže nego da je farbate celu.
  • Trebalo bi da redovno perete i održavate kosu kako biste osigurali da boja ne izbledi brzo između pranja.

Sa našim savetima i ovim korisnim vodičem za boje koje su vam na raspolaganju, imaćete sve što vam je potrebno da donesete ispravne odluke, izvučete najbolje iz svoje nove boje kose, održavaćete je zdravom i istaći ćete se u društvu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *