Istinski dobar čovek čini da se u njegovom društvu osećate dobro


Obrazovanje i sticanje nekog zvanja kao ni diplome na zidovima vas ne mogu učiniti boljom osobom. Ne nauče vas dobroti i ljubaznošću, ne jamče vam humanost. Ne čine vas osetljivima, ne uče vas kako da budete empatični i zasigurno vam ne daju vaspitanje, karakter i osećajnost. Nisu odgovorni za vaše vrednosti, vaše ideale, način na koji vidite i pristupate stvarima, ali i kako se ophodite prema drugim ljudima.

Diplome na zidu vas ne odvlače od kompleksa, nesigurnosti i svakog emocionalnog kompleksa koji nosite. Ne mogu vas magično učiniti progresivnim, osloboditi vas predrasuda i pružiti vam prednost liberala.

Nisu dokaz da vam je duša čista, oči otvorene i da je vaš put ispravan. Nijedan papir ne može vas učiniti nečim što niste, nešto što niste uzeli od porodice ili svog okruženja. Nešto čemu niste težili postati, radeći na svom karakteru. Nikakav mentalni preokret ne dolazi kroz pet godina za stolovima, kroz noći preko otvorenih knjiga ili zbog profesionalnog ili društvenog položaja.

Dobrota i ljubaznost su vaša specijalnost u temi. To je vaše profesionalno usavršavanje. To je trud vašeg studija i beskrajni sati koji ste posvetili osiguravanju profesionalizma. Morate biti ponosni na njih!

Obrazovanje je moć i ima moć u sebi. Međutim, socijalno obrazovanje je nešto drugo. Socijalno obrazovana osoba ne mora imati sveobuhvatnu diplomu i doktorat.

Za istinu kuluran čovek možda je čovek u komšiluku. On je taj koji u svojoj duši ima sunce i cveće. On je gospodar svih velikih slova. On je čovek koji zna voleti i biti voljen. To je čovek koji ne vređa, ne iskorićava, ne sramoti druge. On je čovek koji se u svom ponašanju ističe među mnoštvom.

Izvor: pozitivan stav

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *