Javni pozivi za NVO koje deluju u oblasti rodne ravnopravnosti i zaštite od diskriminacije

Prvi poziv se odnosi na predlaganje kandidata za članstvo u radnoj grupi za izradu predloga akcionog plana za 2024. i 2025. godinu za sprovođenje Strategije za rodnu ravnopravnost za period od 2021. do 2030. godine.

Drugi poziv se tiče predlaganja kandidata za članstvo u radnoj grupi za izradu predloga akcionog plana za period 2024-2025 za sprovođenje Strategije prevencije i zaštite od diskriminacije za period od 2022. do 2030. godine.

Cilj prvog javnog poziva jeste da se kroz transparentan proces izvrši izbor organizacija civilnog društva čiji će predstavnici biti predloženi za imenovanje za članstvo u radnoj grupi za izradu predloga akcionog plana za 2024. i 2025. godinu za sprovođenje Strategije za rodnu ravnopravnost za period od 2021. do 2030. godine.

Ovaj javni poziv je namenjen organizacijama civilnog društva koje deluju u oblasti rodne ravnopravnosti, a pravo učešća imaju udruženja registrovana saglasno pozitivnim propisima Republike Srbije koje deluju u oblasti utvrđenoj ovim javnim pozivom.

Organizacije civilnog društva su dužne da svoje prijave, zajedno sa pripadajućom dokumentacijom iz tačke IV javnog poziva (dokumentacija koja se dostavlja) u naznačenom roku dostave isključivo elektronskim putem na imejl adresu: javni.poziv@minljmpdd.gov.rs sa napomenom: „Kandidatura za članstvo u radnoj grupi za izradu predloga akcionog plana za 2024. i 2025. godinu za sprovođenje Strategije za rodnu ravnopravnost za period od 2021. do 2030. godine”.

Tekst javnog poziva i neophodne obrasce možete preuzeti ovde.

Kada je reč o drugom javnom pozivu, glavni zadatak članova radne grupe jeste učešće u pripremi ovog dokumenta javne politike u svim fazama izrade predloga dokumenta.

Ovaj poziv je namenjen organizacijama civilnog društva koje deluju u oblasti zaštite i unapređenja prava pripadnika grupa u posebnom riziku od diskriminacije.

Pravo učešća imaju organizacije civilnog društva, osnovane i registrovane saglasno propisima Republike Srbije, koje deluju u oblasti utvrđenih ovim javnim pozivom.

Zainteresovane organizacije civilnog društva dužne su da svoje prijave zajedno sa pripadajućom dokumentacijom iz tačke IV javnog poziva (dokumentacija koja se dostavlja) u naznačenom roku dostave isključivo elektronskim putem na imejl adresu: javni.poziv@minljmpdd.gov.rs sa napomenom: „Kandidatura za članstvo u radnoj grupi za izradu predloga akcionog plana za period 2024-2025 za sprovođenje Strategije prevencije i zaštite od diskriminacije za period od 2022. do 2030. godine”.

Tekst javnog poziva i neophodne obrasce možete preuzeti ovde.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *