Juniorska rukometna reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva

Srpska juniorska reprezentacija ostvarila je istorijski uspeh plasmanom u polufinale Svetskog prvenstva!

U borbi za medalju očekuje ih veliki izazov, duel sa domaćinom turnira Nemačkom koji je na programu sutra, 1. jula, od 18.00 časova u Berlinu.

U najavi utakmice, s velikim poštovanjem je selektor Srbije, Đorđe Teodorović govorio o protivniku ali i o svom timu.

“Uradili smo detaljnu analizu i predstavićemo momcima koje su prednosti a koje slabosti, kojih zaista ima malo, u timu Nemačke. Izuzetno kompaktna ekipa koja ima kvalitetne igrače na svim pozicijama i igraju na svom terenu. Sutra nas očekuje meč pred 10.000 navijača koji će navijati sa žarkom željom da njihova nacija zasedne na tron. U takvom okruženju moramo pokazati srce i sve svoje kvalitete. Nemam dilemu da to i možemo, možemo da se suprotstavimo svakoj ekipi na svetu uprkos otežavajućim okolnostima. Premostićemo to svojom inteligencijom, motivacijom i prepoznavanjem momenta u kom se nalazimo”, naglasio je stručnjak i potom dodao:

“Ovo su jako bitni momenti za nas kao ekipu a i za srpski rukomet i sport. Moramo kao tim prepoznati značaj ovog momenta i da iz toga izvučemo motivaciju za poslednja dva dana takmičenja. Sve ekipe su istrošene, ali baš u takvim položajima će se videti ko je zaista pravi šampion. Mi smo dobili najtežeg protivnika u polufinalu, ali ako želiš da budeš najbolji moraš pobeđivati najbolje! Ovo su sati koji su u karijeri jednog sportiste zlatni, za koje se živi. Mi trenutno živimo svoj san i nadam se da ćemo ga dosanjati!”

Prilikom svog obraćanja, selektor je uputio poziv naciji da pruži podršku srpskim juniorima u završnici Svetskog prvenstva i borbi za medalju, navedeno je u saopštenju RSS-a.

Pored ovog polufinalnog meča, na programu je i drugi između Mađarske i Islanda, od kojih će jedna selekcija biti protivnik našoj (da li u borbi za zlato ili bronzu, videćemo).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *