Južni kuvar: Čorbe



Čorbe

Čorbe i čorbasta jela su dosta zastupljena na jelovniku ljudi iz južne Srbije i uglavnom se jedu pre glavnog jela, a često i kao glavno jelo, uz hleb i salatu. Čorbe se uglavnom služe sa kiselim mlekom, sirćetom ili limunovim sokom kao zamenom za kiselo mleko. Pogledajte poglavlje “Glavna jela” za čorbasta jela, kao što su vinogradarska janija, kapama, paprikaš ili škembe čorba.

Ljudi u južnoj Srbiji veruju da je ishrana “sa kašikom” važna zbog varenja i konzumiraju je najmanje 3-4 puta nedeljno. Bistre supe su retke i uglavnom se jede klasična pileća supa sa testeninom ili knedlama.

Izvor i foto: bujanovac.com

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *