Južni kuvar: Pinđur



Pinđur (Recept)

Pinđur – Sastojci:

  • 10 kg mesnatih paprika
  • 4 kg paradajza
  • 5 kašika šećera
  • 500 cl ulja
  • 2 glavice belog luka
  • 2 veze peršuna
  • 400 cl cinskog sirćeta
  • so

Pinđur – Priprema:

  1. Paprike oprati, osušiti pa dobro ispeći na plotni ili šporetu na drva. Ubaciti pečene paprike u posudu, zatvoriti je i ostaviti sat vremena. Prohlađene paprike oljuštiti i očistiti od semenki, ostaviti ih da se ocede nekoliko sati pa ih iskidati na male trake.
  2. Paradajz oljuštiti, iseći i kuvati sa šećerom dok se masa ne prepolovi. Dodati paprike, ulje, so, iseckani beli luk i peršun pa krčkati 2-3 sata uz neprekidno mešanje drvenom kašikom. Na kraju dodati sirće, prokuvati i sipati u vruće tegle.
  3. Staviti tegle u rernu zagrejanu na 100 stepeni i ostaviti da prenoće. Doliti u tegle po prst ulja, hermetički zatvoriti pa čuvati na hladnom i suvom mestu.

Izvor i foto: bujanovac.com

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *