Južni kuvar: Podvarak sa svinjetinom



Podvarak sa svinjetinom (Recept)

Podvarak sa svinjetinom – Sastojci:

  • 1 kg kiselog kupusa
  • 1 kg svinjskog mesa (sveže meso i/ili svinjsko pečenje i/ ili suvo meso)
  • 3 glavice crnog luka
  • 3 struka praziluka
  • 1 šolja ulja ili 4 kašike svinjske masti
  • 3 lovorova lista
  • so
  • biber

Za 6 osoba

Podvarak sa svinjetinom – Priprema:

1. Na polovini ulja/masti propržiti meso isečeno na kockice od 3 cm. Pobiberiti i pržiti dok ne porumeni. Ako koristite suvo meso, prvo ga obarite u vodi sat vremena, a ako koristite pečenje, ono se dodaje pre pečenja u rerni.

Jelo je najukusnije ako koristite nekoliko vrsta mesa.

2. Propržite na ulju u kome ste pržili meso sitno seckani crni luk i praziluk. Ako je kupus kiseliji, operite ga vodom. Iseći kupus najsitnije moguće, pa dodati u uprženi luk i praziluk. Doliti čašu vode i posoliti po ukusu, pa krčkati oko sat vremena.

3. Meso ređati u zemljanu posudu preko kupusa naizmenično dok se sav materijal ne utroši. Preliti drugom polovinom ulja/ svinjske masti (otopiti je), dodati lovorov list pa naliti čašom vode. Posudu prekriti folijom pa peći na 180°S najmanje dva i po sata. Jelo je ukusnije ako se što duže krčka u rerni.

Izvor i foto: bujanovac.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *