Južni kuvar: Suve paprike punjene pirinčem



Suve paprike punjene pirinčem (Recept)

Suve paprike punjene pirinčem – Sastojci:

  • 10 suvih paprika
  • 2 glavice luka
  • 1 manji praziluk
  • 2 kafene šolje pirinča
  • brašno
  • so
  • ulje

Za 4 do 6 osoba

Suve paprike punjene pirinčem – Priprema:

1. Paprike staviti u mlaku vodu pola sata da omekšaju.

2. Izdinstati na ulju sitno seckani luk i praziluk pa kad omekšaju, dodati pirinač i dinstati još nekoliko minuta. Po želji dodati i malo mlevenih oraha (1,5 kašika).

3. Malom kašikom puniti paprike, ali ih ne prepuniti. Кrajeve umočiti u malo brašna da se paprike zatvore i ređati u šerpi.

Doliti šolju vode pa kuvati manje od jednog sata na tihoj vatri. Prebaciti u zagrejanu rernu na 200°S i peći dok ne porumene (oko jedan sat).

4. Paprike se po želji mogu zapržiti uljem i brašnom pre pečenja. Možete ih puniti mlevenim mesom umesto pirinčem, pripremljenim na isti način.

Savet: Suve paprike možete naći u balkanskim i grčkim radnjama.

Izvor i foto: bujanovac.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *