Kada razgovarate sa svojim single prijateljima neke reči ipak treba „birati“

Nisam sigurna da li je tužniji pogled ili glas osobe kada joj kažete da ste raskinuli sa partnerom. Sažaljenje prema single prijateljima je over the top, pogotovo ako dolazi od onih koji su godinama u vezi. Oni se baš zabrinu za vas u slučaju vašeg raskida. Bilo bi super da samo ostane na sažaljenju, ali često se nastavi. A nastavak je još gori. U nastavku dobijate savete ili tetošenja. E to je momenat u kom vam se prevrće po stomaku i prosto više ne znate kako da reagujete. 

Ovo su pojedine rečenice koje ste svi već sigurno čuli – i koje ne treba da govorite svojim solo prijateljima.

Šta se desilo – izgledalo je kao da je sve u redu

Sigurno da je izgledalo, ali je tako izgledalo zato što vi niste bili u toj vezi. Svakom sa strane sigurno izgleda kao da je sve savršeno. Kada smo u vezi i kada se u paru družimo sa njima – naši prijatelji, uglavnom, imaju uvid u našu vezu samo u tim momentima. Ti momenti nisu merodavni. Prava veza se dešava iza vrata, ne ispred publike. Zato nemojte da postavljate slična pitanja – jer zaista ne znate šta se sve izdešavalo u tom odnosu.

On se meni svakako nije dopadao

Ova rečenica je ubod u oko. Kada dejtujemo sa nekim, naravno da želimo da se dopadne našim prijateljima. Važno nam je da zgotive tu osobu. Ipak su nam prijatelji. Naravno, u redu je da nas posle raskida prijatelji podržavaju, ali postoji bezbroj načina kako to mogu da učine. Ovakve rečenice nas samo ostavljaju zbunjene jer nam nije jasno – zašto ništa nisu rekli onda kada smo mi bili sa tom osobom…

Ne brini – naći ćeš nekog

Stigli smo. To je ta rečenica. Ne brini – naći ćeš nekog. Ljudi to govore iz najbolje namere, to mi je jasno. Ali, ova rečenica i sve slične čine da se osećamo još gore. Prvo pomislimo da sa nama nešto nije u redu – čim ne možemo da pronađemo partnera. Ovakve rečenice stvaraju iluziju o tome da je suština života ta da budemo sa nekim. Naravno, niko od nas ne želi da bude sam, ali – zaman! Svaka krpa ima zakrpu – nije uteha. Kada budemo spremni, naći ćemo novu ljubav, a do tada ćemo se oporavljati od raskida.

Možda bi trebalo da spustiš kriterijume

Da, jer uvek je problem u tome zašto mi devojke očekujemo da su momci nešto što nisu. Ne brinite, shvatile smo. Znamo mi vrlo dobro ko su momci. Upravo zato i raskidamo sa njima. Zato propadaju veze, zato što sve više uviđamo kako je nemoguće trpeti njihovo emotivno odsustvo, njihovo neprikladno i nedoraslo ponašanje.

Sigurno ćeš naći nekog boljeg

Ovo, takođe, aludira na to da vam se nije dopala osoba sa kojom je vaš prijatelj dejtovao. Sve to čini da se osećamo loše, jer smo bili slepi na takve stvari. Kada partnera pozovemo da upozna naše prijatelje – onda zaista želimo da se gotive. Ovakve rečenice nam potvrđuju da su nas naši prijatelji, možda, i lagali, što svakako čini da se osećamo loše. Nije stvar u tome da želimo da pronađemo nekog boljeg, već je stvar u tome što, u tim momentima, nakon raskida, mi i dalje mislimo da je ta osoba za nas bila dobra.

Šta bi trebalo da kažete?

Svom prijatelju bi trebalo da date vremena da se oporavi od raskida. Pustite ga da pati i plače ili da se nosi sa raskidom kako zna. Wannabemagazine Vam savetuje da ga utešite zagrljajem i proverite kada želi da budete tu, a kada da bude u samoći. U ovakvim momentima je nekada najbolje samo da ćutimo. Nekada određeni parovi nisu u mogućnosti da od svog odnosa stvore uspešnu vezu, jer nisu dovoljno kompatibilni, pa je raskid jedini normalan sled događaja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *