Kako brže i lakše napuniti mobilni telefon?

U većini slučajeva ukoliko se telefon ne ostavi na električno napajanje tokom noći ili u terminu kada se najmanje koristi, verovatno će i izlazak iz kuće biti sa skoro praznom baterijom.

U takvim slučajevima treba da znate kako da najbrže napunite telefon. Vežbajte sledeće trikove:

1. Pređite na „režim u avionu“ Brz način za brzo punjenje baterije je prebacivanje telefona u režim rada u avionu. Nećete moći da primate poruke niti da koristite internet, ali ćete uštedeti energiju, jer vašem telefonu neće stalno biti potrebna mobilna ili ViFi mreža i neće trošiti bateriju na rad aplikacija.

2. Isključite telefon Ne postoji bolji način za punjenje telefona. Dok je isključen, napajanje ide direktno na bateriju.

3. Telefon ne bi trebalo da bude na suncu. Toplota može oštetiti kapacitet baterije. U stvari, softver vašeg telefona može ograničiti punjenje na oko 80 procenata kada vaš telefon postane topliji od preporučene temperature.

4. Izvadite telefon iz kućišta Ako primetite da se telefon zagreva kada ga punite, izvadite ga iz navlake. Punjenje uređaja dok je u maski može izazvati višak toplote, što može uticati na kapacitet baterije.

5.Očistite ulaz za punjenje Problem možda nije u samoj bateriji. Vremenom se otvor za punjenje može napuniti prljavštinom i prašinom. Preporučljivo je isključiti telefon i čačkalicom očistiti ulaz, ili možete otići do mobilnog.

Crnobelo.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *