Nastavlja se sa asfaltiranjem puta u selu Ranutovac


Danas je gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković obišao put u selu Ranutovac, gde se izvode radovi na asfaltiranju.

,,Na ovaj način nastavlja se uređenje seoske infrastrukture iz Komunalnog programa. Danas se asfaltira deonica puta u dužini 500 metara, širine 3.5. Vrednost investicije je oko 4 miliona dinara sa PDV-om. Podsetio bih da je krajem prošle godine asfaltirana deonica puta u ovom selu ka deponiji Meteris. U sledećoj godini planiraćemo dodatna sredstva za uređenje puteva u selu Ranutovac, kako bi putna infrastruktura bila u potpunosti uređena”, rekao je gradonačelnik.

Takođe, dodao je ovo selo ima gradsku pijaću vodu, kanalizaciju, javnu rasvetu, sada i uređene puteve, čime su stvoreni svi preduslovi za pristojan život.

,,Na ovaj način stvaraju se uslovi da sela u Srbiji budu poput onih u Evropi, što je i jedan od ciljeva predsednika Aleksandra Vučića. Jedan od projekata koji je posvećen tom cilju je ,,Čista Srbija”, koji podrazumeva izgradnju kanalizacione mreže u selima u ukupnoj dužini od 140 km, vrednosti 70 miliona evra. Za opstanak mladih ljudi na selu potrebno je omogućiiti i društveni život, a tom smislu najavljujem realizaciju projekta koji će omogućiti izgradnju dečijih igrališta u selima, jer nam je cilj da deca na selu imaju iste uslove za rast i razvoj, poput onih u gradu. Podsećam vas da je tokom prošle godine za uređenje infrastrukture u seoskim mesnim zajednicama uloženo oko 70 miliona dinara i asfaltiran 9,1 km puta. U narednom periodu nastavićemo sa intenzivnim radovima na uređenju infrastrukture u selima”, dodao je Milenković.

Aleksandar Stoilković, meštanin sela Ranutovac zahvalio se gradskom rukovodstvu na realizaciji ovog projekta, koji će značajno unaprediti kvalitet života.

Foto: Vranje.org.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *