Kako da preuredite sobu bez kupovine novog nameštajaSređivanje sobe je rezolucija koju lako možete da ispunite, a bićete veoma zadovoljni. Pročitajte savete kako da preuredite sobu, a da pritom ne potrošite mnogo novca. Ne morate da kupite nov nameštaj, dovoljno je da pustite mašti na volju.

Male promene mogu da znače mnogo. Dovoljno je da očistite sobu, reciklirate nameštaj i ispravite nekoliko sitnica.

1. Napravite plan renoviranja

Osnovna stvar koju radimo kada želimo da preuredimo sobu, to je da razmeštamo nameštaj. Napravite plan, premerite sve što je potrebno, jer želite da budete sigurni da će vaše razmeštanje uspeti pre nego što ga započnete.

Vaša ideja može biti sjajna, ali ukoliko neki komad nameštaja ne možete da provučete kroz štok od vrata, sjajna ideja će ostati samo ideja.

Premerite vrata, prozore, stepenice, i sebi ćete mnogo olakšati posao unapred, jer nećete završiti sa nameštajem na sred sobe i u mnogo većem haosu nego pre. Možda je najbolje da napravite plan na papiru, napišete sve mere, i onda pokušajte da uklopite vašu ideju u realni prostor koji imate.

2. Izbacite sve iz sobe što vam nije potrebno

Svo smeće i stvari koje samo skupljaju prašinu u sobi treba da idu napolje. Kada izbacite smeće, imaćete mnogo prostora koji ćete moći da uredite kako želite. Osim toga, izbacivanje smeća pozitivno utiče na našu psihu, i nakon toga se osećamo veoma rasterećeno i slbodono.

Neverovatno je koliko se nepotrebnih stvari nakupi tokom godina u sobi. Najbolje što možete da uradite za sebe je da očistite taj nered, i vaša soba će već izgledati svežije. Pročitajte i savete kako da iskoristite određene delove stana za skladištenje, kako se nepotrebne stvari ne bi nagomilavale i ponovo pravile nered.

3. Reciklirajte stari nameštaj

Ništa neće osvežiti sobu kao recikliranje starog nameštaja. Vrlo je moguće da imate nameštaj u sobi koji se uopšte ne slaže po boji. Smislite novi dizajn koji će se potpuno uklopiti u vašu sobu, pa tako i recklirajte nameštaj.

Možete ponovo tapacirati nameštaj, ali za to ćete morati da izdvojite nešto više novca. Ukoliko u sobi imate fotelju koja se nikako ne slaže uz vaš krevet, ormar i police, na drvene delove fotelje možete primeniti dekupaž tehniku.

Pomoću dekupaž tehnike možete napraviti originalan nameštaj, dizajniran po vašoj želji. Možete napraviti sobu u romantičnom stilu, urbanom, tradicionalnom, i bilo kom drugom. Sve drvene površine u sobi možete urediti dekupažom, i tako dobiti potpuno novu prostoriju. Osim toga, drvene delove možete i farbati u omiljene boje.

4. Razmislite o novoj boji zidova

Ukoliko imate malo novca koji možete da izdvojite za krečenje, to će uneti veliku promenu u vašu sobu. Pustite mašti na volju i ne ograničavajte se samo na belu ili bež boju.

Razmislite o tome da promenite boju plafona, jer ukoliko pogodite pravu boju, okrečen plafon će dati celinu vašoj sobi. Ukoliko imate dobro osvetljenje, puder roze boja je odličan izbor, jer vašu sobu čini romantičnom i prijatnom.

Krečenje može uneti mnogo svežine i novine u vaš prostor, važno je samo da pre nego što krenete dobro razmislite koju boju želite.

Izvor: Kucastil.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *