Kako do povišice u 6 koraka?Zauzimanje drugačijeg pristupa obavezama na poslu može nam doneti stimulaciju, ali i napredak u karijeri. Kreativno mišljenje, gledanje šire slike i povezivanje različitih oblasti povoljno utiču na mozak, i mogu vas dovesti do profesionalnog ostvarenja. Međutim, uspeh ne dolazi preko noći, i potrebno je ići korak po korak do cilja. Da bismo vam na tom putu pomogli, u nastavku teksta pripremili smo 6 saveta. Pažljivo čitajte i pribeležite ono što vam može služiti. Srećno…

Počnite da obavljate isti zadatak na drugačiji način

Svaka radna obaveza praćena je rutinom. Vremenom stvari radite iznova i iznova, uvek na isti način. Ukoliko želite da se penjete na karijernoj lestvici, promena ustaljenih obrazaca je neophodna. Da biste svoj posao obavljali kvalitetnije, razvijajte kreativnost i zadatke izvršavajte drugačijim putem.

Bujanovacka Banja


Posvetite se aktivnostima van posla

Zvuči paradoksalno, ali da biste na poslu davali maksimum, potrebno je što više da se posvetite aktivnostima koje nemaju nikakve veze sa njim. Najbolje ideje se obično rađaju u slobodno vreme. Izaberite hobi koji razvija maštovitost, od crtanja, preko plesa, do pisanja. Imajte široka shvatanja, slobodne trenutke provodite u prirodi, jer će vam kreativne misli samo nadolaziti.

Ekperimentišite

Da biste dozvolili sebi da se kreativno izrazite, potrebno je se otvorite za nove mogućnosti obavljanja posla. Ako se strogo pridržavate već oprobanih obrazaca, teško da ćete napredovati na radnom mestu. Promenite redosled izvršavanja zadatka pred sobom i postaćete svesni prednosti i mana date situacije. Pokušavajte koliko god je potrebno, grešite, ali na kraju uspeh neće izostati.

Veterinarska Stanica Bujanovac


Dajte zeleno svetlo radoznalosti

Za bilo kakav uspeh, pa i onaj na poslu, važna je želja za znanjem. Zanimanje za teme koje možda i nemaju dodrnih tačaka sa vašim poslom pomoći će vam da razvijete ideje i pratite najnovije trendove. Predlažemo čitanje magazina i gledanje filmova u bioskopu. Tako nastaje pogodno tlo za inovativne ideje.

Budite u dosluhu sa kolegama i prijateljima, kada je to potrebno

Često se napredak koji tražite na poslu nalazi u kancelariji do, ili izvan kompanije. Razlog je jednostavan… Za prevazilaženje poteškoća, ali i osmišljavanje novih nacrta, veoma je važno da se izmestite i situaciju sagledate očima osobe koja ne obavlja isti posao. Razgovor sa kolegom iz drugog odseka ili prijateljem može se ispostaviti kao odlično rešenje. Taj trik pomoći će vam da brže stignete do kreativnih i efikasnih ideja za probleme na koje nailazimo.

Usudite se

Da biste kreativnošću došli do cilja, sebi ne treba da postavljate granice. Odličan savet jeste da radite na ambicioznim projektima, pa im kasnije suzite obim, ukoliko je potrebno. To je bolja varijanta od povlačenja nesigurnih koraka, jer ste tada na gubitku. Svaki dan pravite planove, tako što ćete ih zapisivati, a zatim se okrenite onima koji najviše obećavaju. Pustite mašti na volju i sanjajte velike snove.

City Magazine

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *