„Karanfil devojče 2019“

Foto: Služba za odnose sa javnošću grada Vranja

PČINJSKI OKRUG, Vranjska Banja, 18. avgust 2019. (PČINJSKI 017 – PORTAL) – Tradicionalna 56. manifestacija „Dani karanfila“ u Vranjskoj Banji otpočela je u četvrtak 15. avgusta.

Titulu „Mis Karanfil devojče“ za 2019. godinu odnela je dvadesetogodišnja Sanja Cvetković iz Vranjske Banje koja je izabrana za najlepšu među 13 drugih kandidatkinja koje su došle iz Vranja, Vranjske Banje, Vladičinog Hana, Surdulice i drugih opština Pčinjskog okruga. Kandidatkinje su se žiriju i prisutnima predstavile na platou ispred Specijalne bolnice u Vranjskoj Banji.

Foto: Služba za odnose sa javnošću grada Vranja

Odlukom žirija, lenta prve pratilje pripala je Teodori Sirmić iz Vranja, za drugu pratilju je izabrana Milena Stojković iz Vranja, dok je za „Mis Šarma“ proglašena Milica Stevanović iz Vladičinog Hana. Za devojke koje su sa sobom ponele titule, zahvaljujući sponzorima obezbedjene su i vredne nagrade. U nastavku programa pred publikom su nastupili i Edita Aradinović i duvački orkestar iz Vranjske Banje „Ivan bend“.

U žiriju su se pored Hristosa Aleksopulosa, predstavnika Grčke zajednice u Srbiji našli i prošlogodišnja pobednica izbora Lidija Stojanović, zatim predstavnik Jumka Branislav Trajković, predstavnik Simpa Marko Ilić, predsednik Fudbalskog kluba „Mineralac“ Vranjska Banja Boban Stevanović, direktor TV Vranjska plus Marjan Stošić, doktor specijalista specijalne ordinacije „Oto medik“ dr Marija Stefanović kao i koordinator Kancelarije za mlade u Vranju Stefan Filipović ali i Marko Spirić, sin Blagice Spirić koja je 1971. bila izabrana za prvo „Karanfil devojče“.

Foto: Služba za odnose sa javnošću grada Vranja


Ono što je zanimljivo je to da su se neke od prošlogodišnjih takmičarki i ove godine oprobale u izboru za „Mis Karanfil devojče“. Među njima je bila i Milica Ristić koja je prošle godine ponela titulu „Mis Šarma“ a ove godine je, na razočaranje publike, ostala bez proglašenja. Takođe, Milena Stojković je prošle godine bila prva pratilja a sada je završila na mestu druge pratilje dok je Teodora Sirmić ovaj put proglašena za prvu pratilju.

Foto: grad Vranje

Piše: Milena Mladenović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *