Konkurs MOJA EVROPSKA ZAJEDNICA: Nagrade laptop, tablet, mobilni

Foto: Promo

Uz podršku Evropske unije razvojni program EU PRO otvorio je nagradni likovni konkurs za učenike i učenice srednjih škola i gimnazija iz 99 gradova i opština na temu „Moja evropska zajednica“ kako bi podstakao mlade da bolje sagledaju svoje lokalne zajednice i uvide probleme sa kojima se njihovi sugrađani i sugrađanke iz osetljivih grupa suočavaju.

Konkurs se tradicionalno organizuje trinaesti put sa ciljem da se podstakne kreativnost, ali i aktivizam mladih iz lokalnih samouprava uključenih u program, te da se talentovani đaci kao i škole koje podržavaju kreativno stvaralaštvo mladih nagrade.  

Ovogodišnja tema pred srednjoškolce i srednjoškolke stavlja zadatak da u svojim zajednicama prepoznaju koje grupe stanovništva su na neki način zanemarene ili isključene iz društvenih tokova, odnosno kojima je potrebna pomoć, a zatim i da predlože i kreativno prikažu ideje kako bi moglo da im se pomogne i tako doprinese da budu ravnopravni članovi društva.  

Takođe, đaci mogu da prikažu i primere dobrih praksi unapređenja socijalne uključenosti koji se već sprovode u njihovim zajednicama.  

Najbolji radovi po oceni žirija naći će se na stranicama kalendara EU PRO-a za 2020. godinu, dok će njihovi autori i autorke biti nagrađeni laptop tablet računarima i mobilnim telefonima.  

Putem konkursa pozivamo i škole da organizuju interna školska takmičenja na kojima će izabrati radove za učešće na konkursu, a škola koja se bude pokazala kao najbolja u angažovanju i organizaciji dobiće kao nagradu laptop projektor.  

Konkurs je otvoren do 15. novembra 2019. godine, a proglašenje pobednika, dodela nagrada i promocija kalendara biće organizovani u decembru, dok se propozicije učešća na likovnom konkursu mogu se naći na internet stranici EU PRO-aPropozicije likovnog konkursa za kalendar EU PRO-a za 2020.

OK Radio

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *