Kremasto savršenstvo: Kolač sa keksom, pudingom i kokosom



Kora od keksa i puuuuuuno fila – recept za desert koji će vas raspametiti!

Sastojci:

400 grama mlevenog keksa

85 grama putera

220 grama krem sira

50 grama šećera

Dve kašike hladnog mleka

340 grama šlaga

Dve kesice pudinga od vanile

3 ¼ šolje punomasnog mleka

75 grama kokosovog brašna

Priprema:

Pomešajte mleveni keks sa rastopljenim puterom, mešajte da se sjedine, pa sipajte u pleh i ravnomerno rasporedite. Ostavite da se hladi dok spremate dalje…

U posudi srednje veličine umutite krem sir sa šećerom, pa dodajte mleko i još umutite. Zatim u to dodajte oko 100 grama šlaga, umutite da se sve sjedini, pa nalijte preko kore od keksa.

U odvojenoj posudi pomešajte punomasno mleko sa pudingom, pa mešajte dok se puding ne istopi i na stvori se malo pene po vrhu. Nalijte preko prethodnog sloja. Ostavite desert da se prohladi i da se kremasti deo stegne, umutite preostali šlag i ravnomerno namažite odozgo, pa pospite kokos.

Najbolje je da desert stavite na sat vremena u zamrzivač ili četiri sata u frižider pre nego što ga poslužite.

Mondo.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *