Kupus kifle



Sastojci koji će vam biti potrebni za pripremu su:

  • 100 mililitara tople vode
  • 200 mililitara toplog mleka
  • 1/2 kocke svežeg kvasca
  • 1 kašika šećera
  • Oko 500 grama brašna
  • 1 kašičica soli
  • 100 mililitara ulja

I još..

  • Oko 100 grama margarina
  • 1 žumance
  • Prstohvat soli
  • Oko 100 grama sira

Postupak pripreme:

Toplu vodu i mleko pomešajte, zatim dodajte izdrobljeni kvasac, kašiku šećera i kašiku brašna. Promešajte dobro da se sastojci sjedine, pa ostavite na toplom mestu da se kvasac aktivira. Kada zapeni, gotovo je.

Bujanovacka Banja


U odgovarajućoj vangli sipajte brašno, napravite malo udubljenje u sredini, pa u to udubljenje sipajte so, ulje i aktivirani kvasac. Počnite sa mešenjem testa. Po potrebi dodajte brašna tako da se zamesi glatko i mekano testo, koje nije lepljivo.

Umešeno testo takodje ostavite na toplom mestu da naraste. Kada naraste premesite ga na brašnjavoj površini, pa podelite na dva jednaka dela, odnosno dve jufkice.

Za fil, margarin umutite sa žumancetom i malo soli. Prvu jufku razvucite tanko, pa premažite pripremljenim filom. Pospite drobljenim sirom, pa urolajte. Sada uz pomoć noža secite kifle – secite trouglove, odnosno cik-cak, kako bi se dobio odgovarajući oblik.

Bivoda Bujanovac


Drugu jufku takodje razvucite, premažite filom pa pospite sirom, i isecite kifle na isti način (dakle, seku se kao za pužiće, s tim da je oblik trougao..).

Kifle redjajte na odgovarajući pleh, prethodno obložen pek papirom ili nauljen, pa pecite na 200 stepeni. Pre pečenja ih možete premazati žumancetom ili belancetom, pa posuti semenkama po izboru. Gotove su kada fino porumene. Ostavite da se malo prohlade, pa uživajte u ukusu!

Receptopedija.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *