Ministar Martinović i direktor KT Nenad Mitrović sa svojim saradnicima danas boravili u Preševu

Ministar državne uprave i lokalne samouprave i predsednik Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa Aleksandar Martinović, zajedno sa svojim saradnikom v.d. direktorom Nenadom Mitrovićem danas su boravili u opštini Preševo, gde su se sastali sa predsednikom opštine Šćiprimom Arifijem i njegovim saradnicima.

Na sastanku su dotaknute teme od toga kako poboljšati životne uslove građanima Preševa, preko pitanja izgradnje industrijske zone u toj opštini, kao i povećanju finansijskih sredstava iz budžeta Republike Srbije.

Republika Srbija je čvrsto opredeljena da pripadnici albanske zajednice budu punopravni građani Republike Srbije, apsolutno integrisani u društveni, pravni i politički život Srbije. Dijalog, mir i ekonomski razvoj su potrebni i Srbima i Albancima i Romima, izjavio je Martinović.

Predsednik opštine Preševo Šćiprim Arifi iskazao je zadovoljstvo što se pokazalo interesovanje za razvoj i ove opštine i da se kroz promociju zajedničkog života i mira mogu iznalaziti načini poboljšanja životnog standarda ovog dela Srbije.

Nakon sastanka, sagovornici su podsetili i prostorije KT u toj opštini, gde su donirali laptop računare.

Sastanku su prisustvovali i v.d. zamenice direktora Službe Koordinacionog tela Jelena Čolić, v.d. pomoćnice direktora Službe Koordinacionog tela Jelena Jakšić i predstavnici lokalne samouprave opštine Preševo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *