Ministarstvo prosvete preporučuje odlaganje đačkih ekskurzija

Ministarstvo prosvete Srbije preporučilo je odlaganje đačkih ekskurzija u inostranstvo u svim školama zbog trenutne situacija sa korona virusom.

Zabrana ekskurzija u početku se odnosila samo na Italiju, ali se sada odnosi na sve zemlje a kako navodi posebni savetnik Ministarstva prosvete Aleksandar Pajić, ova preporuka je obavezujuća za sve škole.

„Sada smo ponovo reagovali po preporuci Ministarstva zdravlja i zabranili smo odlazak u kompletno inostranstvo. Sve zemlje podležu ovoj preporuci“, izjavio je Pajić i dodao da je preporuka ministarstva obavezujuća za sve škole i da se može smatrati da je zabranjeno bilo koje studijsko putovanje ii ekskurzija, a to se odnosi i na razmene studenata.

„To su studijska putovanja gde imamo saradnju dve škole. To su manje grupe učenika ili pojedinačni učenici koji sa svojim profesorima putuju i to je do daljeg obustavljeno“, naglašava Pajić.

Kada bude bilo potrbno da se odluka ukine, Ministarstvo zdravlja će reagovati pravovremeno.

„Nadamo se da će to biti što pre, jer su ekskurzije zaista nešto najlepše u obrazovnom sistemu čemu se učenici raduju. Nama je žao što je to tako, ali ova odluka je u interesu svih učenika i zaposlenih u obrazovnim ustanovama“, poručio je on.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *