Mladi parovi mogu konkurisati za kupovinu nekretnine


Pomoć države mladim bračnim parovima, pre svega majkama, kao jednog od strateških ciljeva Vlade Srbije radi povećanja nataliteta i popravljanja demografske slike Srbije, biće realizovana prilikom kupovine stana ili kuće ili prilikom izgradnje kuće i to u visini novčanog iznosa od 20 odsto sredstava ukupne nepokretnosti.

To znači da će Nova uredba Vlade omogućiti majkama dece rođene u ovoj godini da kupe nekretninu na svoje ime uz subvencije do 20.000 evra.

Jedan od uslova je da majka zajedno sa partnerom na dan podnošenja zahteva ima primanja niža od dve prosečne neto mesečne zarade zaposlenih u Srbiji.

Predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović kaže da je to pomoć, ali i podrška pre svega.

Ja je pre svega vidim kao podršku svim ženama da postanu vlasnice svojih nepokretnosti, ali sa druge strane da budu i ekonomski osnažene. Mislim da ćemo medan od uslova je da majka zajedno sa partnerom na dan podnošenja zahteva ima primanja niža od dve prosečne neto mesečne zarade zaposlenih u Srbiji.i sa ovim nastaviti to je takođe i znak da je država uspela da tako racionalno posluje i da racionalno radi da može da ima novca za sve svoje građane i građanke, a pre svega za ono što se zovu uslovi rodne ravnopravnosti i pokušaj da podržimo u našoj zemlji pre svega žene“, poručuje Mihalovićeva.

Pravo na novčanu pomoć pri kupovini prve nekretnine imaju majke bez obzira na to da li su u bračnoj ili vanbračnoj zajednici.

Izvor: Rts, Ministarstvo za brigu o porodici

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *