Nagrade za najbolje na republičkim takmičenjima

Predsednik Skupštine grada dr Dejan Tričković i zamenica gradonačelnika Zorica Jović, organizovali su prijem za učenike osnovnih i srednjih škola koji su na nekom od republičkih takmičenja tokom školske 2021/22. osvojili jedno od prva tri mesta, kao i za njihove mentore i direktore škola.

Pozdravljajući sve njih predsednik Tričković izrazio je veliko zadovoljstvo što je u društvu najboljih đaka u gradu koji su se prošle školske godine okitili medaljama i diplomama.

Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete upotrebiti da promenite svet‘’, rekao je Nelson Mandela. Ovim rečima on je poslao snažnu poruku svima nama da je znanje ključ za rešavanje brojnih problema, za oblikovanje života i stvarnosti prema vrednostima koje su univerzalne i koje predstavljaju boljitak za čoveka i čovečanstvo. Obrazovanje nam nudi ne samo znanje iz različitih oblasti i nauka, nego i priliku da steknemo iskustvo u onome što nas interesuje i da se na taj način izgradimo kao ličnosti. Osim toga, obrazovanjem stičemo potrebne veštine kako bi mogli da obavljamo različite poslove, da istražujemo i činimo svet boljim mestom za život. Posvećenost radu i učenju, želja za novim saznanjima, vaša radoznalost, iskustva koja imate izdvajaju vas od većine. Verujemo da ćete u godinama koje dolaze nastaviti već dobro utabanim stazama uspeha i da ćete biti stub i oslonac naše zajednice. Ljudi, na koje ćemo kao društvo moći da se oslonimo, te da ćete doprineti razvoju ne samo našeg grada, već i države uopšte’’, rekao je između ostalog predsednik Skupštine grada dr Dejan Tričković.

Zamenica gradonačelnika Zorica Jović pozdravila je prisutne u svoje i u ime gradonačelnika dr Slobodana Milenkovića i istakla veliko zadovoljstvo što je sala Skupštine puna uspešnih mladih ljudi i njihovih mentora.

Ustanovili smo praksu da kalendarsku godinu započnemo nagrađivanjem najuspešnijih studenata, kraj nastavne godine obeležimo nagrađivanjem đaka generacije, a kraj školske godine nagrađivanjem najboljih na republičkim takmičenjima. Današnjim druženjem želeli smo da vam damo još jednu motivaciju, da vam ukažemo mali znak pažnje koji će vas u nekom trenutku podsetiti da je neko mislio na vas. Vranje jedan od najbogatijih gradova, s obzirom da ima sve vas – izuzetno nadarenu i dobru decu. Vi ste apsolutno naš najveći ponos, a Grad Vranje će uvek biti tu da podrži sve vaše aktivnosti, kao i do sada. Sutra počinje nova školska godina, sa njom idemo u nove radne pobede i nove uspehe. Želim vam da budete još uspešniji, da budete primer budućim generacijama, drugovima i drugaricama, da budu još bolji od vas’’, naglasila je zamenica Jović.

Predsednik Tričković i zamenica Jović uručili su đacima ručne smart satove i vredne knjige.

U ime nagrađenih zahvalio se Bogdan Stefanović, učenik vranjske Gimnazije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *